benim bu işi onayladığımı kim söyledi?
sizin verdiğiniz hukuk dışı bilgiyi düzelttim. tüm detayları bilmeden böyle konularda net biliyormuş gibi yazmamak lazım. Yine aynı hatayı yapmışsınız
wikipediada bir içerik sebebiyle çok defa uyarıldı ısrarla kaldırmadıkları için kapatıldı.
ekşisözlük örneği vereyim o zaman anlaşacak gibiyiz

hemen hemen her gün burada bakanlara, cbye hakaret ediliyor. Küfür eden suçlu ettiren de suçlu denilerek kapatılmıyor. Önce tebligat gönderip uyarıyorlar eğer icerik yanı entry kaldıramaz ise sulh ceza hakimliğinden x entry ya da x başlık veya x URL icin yayın yasağı aldırıp o kararı tebliğ ediyorlar bu defa kaldırmak zorunda kalıyorlar.
olay kısaca şu;
Kanun dışı içerik, kaldırma talebi, sulh, ceza kararı kaldırırsan sorun yok kaldırmazsan uğraşırsın bu kadar kısa ve net.
ben kategoriyi açayım siz şikayet edin görelim sonucu? Facebook dışında kimseyi ilgilendiren bir durum değil bu ayrıca kimin illegal kimin legal işlem yaptığını teknik olarak biz bilemeyiz.
Vikipedi'nin kapanma sebebini burda tartışmayalım Coşkun hocam, keza o ansiklopedinin Türkiye bürokratları arkadaşlarım, Ekşide cb'ye hakaret mi var kinaye mi? Hakaret varsa anında kapatılır. Kinaye'ye yapacak bir şey yok. Dediğiniz şey twitter da da mevcut. Kinaye sürekli yapılıyor. Burada r10 kapatılır diye bir şey söylemedim "bu işten en az r10.net yönetimi de sorumludur" dedim. Sorumlusu olacağınız için zaten size konuyla ilgili savunma yapmanız isteniyor, keza savunmadan kasıt bu konuyu açan kişi/kişilerin IP bilgileri, forumda varsa tc noları vb. bilgiler istenir. Dolaylı olarak sorumlu oluyorsunuz.
Her ne ise, siz açın konuyu. Takdir elbette sizindir vefakat aklıma takılan bir soru var ki madem açılacaktı neden yasaklandı?