vienne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eşikli hesap satışlarının illegal olduğunu herkes kadar sizde biliyorsunuz bunu bilmemeniz imkansız keza en az benim kadar eskisiniz bu sektörde. Belki de illegaliteyi ya da mağduriyeti durdurmak adına forumda açılmasını yasakladığınız bir konunun tekrar açılmasını ve hatta bu konuyu kaldırmak yerine bu konu altında açıklama yapmanızı bile hayretle karşılıyorum.

Yukarıda ki örnekte YouTube'a e-mail gönderilmiş, YouTube yönetimi o videoyu kaldırmış olmasına rağmen mahkeme kararı ile YouTube kapatıldı, diğer örneği de vikipedi örneğidir. Söylediğim şekilde anlaşılmadığını düşünüyor şu şekilde ifade etmek istiyorum; bir kıraathane de kumar oynanıyorsa oynayanda, oynatanda ceza yer. Yer sağlayıcıydım ben, bu arkadaşlar kumar oynuyor denilmez.

Amaç burda gereksiz tartışma yaratmak değil, doğruluğunu tartışmaktır.
benim bu işi onayladığımı kim söyledi?

sizin verdiğiniz hukuk dışı bilgiyi düzelttim. tüm detayları bilmeden böyle konularda net biliyormuş gibi yazmamak lazım. Yine aynı hatayı yapmışsınız

wikipedia’da bir içerik sebebiyle çok defa uyarıldı ısrarla kaldırmadıkları için kapatıldı. Şimdi olsa tek davaya konu olan tek URL engellenirdi..

ekşisözlük örneği vereyim belki o zaman anlaşacak gibiyiz hemen hemen her gün eksisozluk isimli mecrada bakanlara, cb’ye hakaret ediliyor. Sizin düşüncenizle Küfür eden suçlu, ettiren de suçlu denilerek komple ekşi kapatılmıyor. Önce tebligat gönderip uyarıyorlar eğer içerik yani entry kaldırılmaz ise sulh ceza hakimliğinden x entry ya da x başlık veya x URL için dava açıp yayın yasağı kararı aldırıp o kararı tebliğ ediyorlar bu defa kaldırmak zorunda kalıyor ekşi ve kaldırıyor. Meltem banko isimli avukat bu kararı çok defa aldı..

olay kısaca şu;

Kanun dışı içerik, kaldırma talebi, sulh, ceza kararı kaldırırsan sorun yok kaldırmazsan uğraşırsın bu kadar kısa ve net.

Boyle bir niyetim yok fakat ben kategoriyi açayım siz şikayet edin beraber görelim sonucu? Facebook dışında kimseyi ilgilendiren bir durum değil bu, ayrıca kimin illegal kimin legal işlem yaptığını teknik olarak biz bilemeyiz ve bu bizi hiç ilgilendirmez.