Admin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5651 sayılı kanun der ki;

“Hukuka aykırı bir içerik için yer sağlayıcının haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.”

Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret Türk Ceza Kanunlarımıza göre suçtur. YouTube’a bu konu için bilgi verilmiş, içeriğin kaldırılması istenmiş ve karara uymayarak içeriği kaldırmadıkları için o dönem sadece içeriğin bulunduğu URL’ye Türkiye’den erişimi engellemek yerine teknik olarak uygun olmadığı için web sitesi doğrudan erişime kapatılıyordu ve kapatılmıştı, bu karar doğruydu. Artık sadece URL erişime engelleniyor.

Verdiğiniz örnek hukuken ve usulen yanlış örnektir. Eğer R10’da hukuka aykırı örneğin Atatürk’e ya da Cumhurbaşkanı’na hakaret veya küfür içeren bir konu yani içerik var ise ve resmî kurumlar bu içeriğin kaldırılması ile ilgili yazı gönderirlerse biz kararı olabildiğince hızlı uygulayarak içeriği yayından kaldırıp kullanıcıyı cezalandırıp, kullanıcı bilgilerini resmî olarak iletiriz.

bahsettiğiniz konu ile ilgili eğer illegal bir durum varsa sadece Facebook dava konusu yapabilir ve biz inceleriz eğer karar hukuki açıdan doğruysa içerikler kaldırılır bu kadar basit 👍🏻

Bazı konularda net bilgi vermeden önce avukatlara danışmanızı öneririm.
Eşikli hesap satışlarının illegal olduğunu herkes kadar sizde biliyorsunuz bunu bilmemeniz imkansız keza en az benim kadar eskisiniz bu sektörde. Belki de illegaliteyi ya da mağduriyeti durdurmak adına forumda açılmasını yasakladığınız bir konunun tekrar açılmasını ve hatta bu konuyu kaldırmak yerine bu konu altında açıklama yapmanızı bile hayretle karşılıyorum.

Yukarıda ki örnekte YouTube'a e-mail gönderilmiş, YouTube yönetimi o videoyu kaldırmış olmasına rağmen mahkeme kararı ile YouTube kapatıldı, diğer örneği de vikipedi örneğidir. Söylediğim şekilde anlaşılmadığını düşünüyor şu şekilde ifade etmek istiyorum; bir kıraathane de kumar oynanıyorsa oynayanda, oynatanda ceza yer. Yer sağlayıcıydım ben, bu arkadaşlar kumar oynuyor denilmez.

Amaç burda gereksiz tartışma yaratmak değil, doğruluğunu tartışmaktır.
Ek olarak; konu sizin alanınızda olmasa bile forumun yöneticisi olarak konuya dahil olduğunuz için teşekkürler. Forum sahibinin bile konuya dahil olması forumda ki yönetim kalitesini gösterir.