Loujine adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaz meyvesinin kışın kaça satılmasını bekliyordunuz diyen cahiller bazılarını savunmak için aklınızla dalga geçtirmeyin lütfen biberin 28 tl olduğu ne zaman görülmüş allah aşkına domates biber ne zaman muzla yarışmış bi söylesenize ha bunları söylüyorum hem üreticiyim hemde pazarcıyım , sen gübreyi çuvalını 650 tl ye alırsan mazotu 14 liraya alırsan tarlanı neyle sürüceksin neyle ekeceksin kış sebzesi yaz sebzesi ne fark edecek hadi yaz gelecek görecez geçen sene izmirde 1 liraya domates sattım 3 liraya biber sattım bu yaz fiyatları göreceğiz bu söyledikleriniz kul hakkıdır insanların aklıyla dalga geçmeyin.Fiyatların yükselmesinin tek nedeni ülkedeki akıl almaz şekilde yükselen enflasyon istersen enflasyon nedenlerinide açıklayabilirim utanırmısınız hiç sanmam
İdrak sorunu mu var hocam? Ben genel pahalılıktan bahsetmiyorum. O apayrı bir konu.

Hem üretici hem pazarcıyım diyorsunuz, gerçekten mevsim ürünlerini mevsim dışında da birebir aynı fiyata mı satıyorsunuz? Bana bunun yanıtını verir misiniz? Nerede görülmüş yazın yetişen ürünün kışın da yazın satılan fiyata satıldığı? Şu an o fiyata satılması doğru demiyorum ben, piyasa bu ne olacaktı? Kendiniz diyorsunuz gübrenin çuvalı 650 TL diye.

Bakın tekrar söylüyorum, belli ki siz ve bazıları anlayamıyor. Ben genel pahalılıktan bahsetmiyorum, mevsim dışı satılan ürünlerin diğerlerine göre daha pahalı olacağından bahsediyorum. Siz hem üretici hem pazarcıysanız benim de ailem bu işlerle uğraşıyor, uzak değilim durumlara, cahil hiç değilim. Görüyorum yaşananları, sorunları.