sezgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çatı katında doublex daire var. Beyimiz tadilata gidiyor, çatının gideri ile oynuyor balkonunu yaptırırken. O gün bu gün onun saçağından akan benim balkona damlıyor. Çatının paslı suyu, yere iz yapıyor.

Tam 8 ay oldu. 8 Aydır aidat ödemiyorum. Aidat istiyor site yönetimi 3. parti bi şirket. O para istiyor, ben balkonun fotosunu atıyorum. Hallettinizdemi vermedik? Beyefendi ama iki kat makili arasında odur budur şudur. Ben kaç kez kapısını çaldım. Yönetim işini yürüten sizlersiniz. Para istemeye gelince istiyorsunuz. Benim sorunum mu? Yaptırım uygulayın. Binanın bütünlüğünü bozmuş adam... Ama gel gelelim ki hukuki açıdan suçlu taraf benim ve biliyorum, yönetim bu duruma karışmamakla haklı.

Var açık 4 dosyam. Bu iş için karakollukda olamam... Ama inadım inat ödemeyeceğim Gerekirse avukat masrafı ile birlikte 3-4 katını ödeyeceğim ama. Bunlara para ödemeeceğim!
Evimizin huzur kaçmasın diye konuyu oralara getiremiyoruz fakat getirsek de aşık atabileceğimizi sanmıyorum, malum ülkemizin adalet sistemi = para, torpil. En üzücü kısmı da bu, hak arama şansımız elimizden alınmış durumda.

kazurat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selam

İşin erbablarına sormak lazım zira ben bir Hukukçu değilim ama:
YApmış olduğun bir sözleşme varmı, sözleşmen yoksa veya yaptığın sözleşmede Fiyat arttırımı konusunda bir sınır veya ibare yoksa yapılabilecek bişey olduğunu sanmıyorum.
Şurdan pay biçiyorum: kira kontratlarına Efe-Tüfe oranı gibi ibareler olduğundan bir sınırlayıcı yükümlülük getirmekte ve yasal yollarda bu oran üstüne çıkan tutarlara dur diye biliyorsun.
Açıkçası bina yönetimi ile bir sözleşme imzalanmadı. Kira sözleşmesi de ev sahibi ile aramızda, standart yükümlülükleri kapsayan bir kontrat üzerinde yapıldı. İllaki bir işi bilene danışacağım, yine de bir sormak istedim, olayın şokuyla. Teşekkürler.