wptam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
henüz öyle bir haber yok maalesef
djramcoo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yotuber ve instagramda kolay yoldan para kazananlar için çıkmış bir uygulama.

Zorlu süreçler atlatarak bir çok çeşitli gideri olan alın teriyle para kazanan haber sitelerini malesef bu kanundan faydalandırmadılar. Aslında kanunda açık var bence dava açılabilir. Tebliğ kanunun getirmediği yasağı getiremez. Ama Maliye her zamanki gibi bozuk çalışmaya devam ediyor.
Monster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O dediğiniz maalesef zor. Neden sadece youtube için yapılmış bende anlamış değilim. İşte ülkeye para giriyor, düzenleme yapalım denmesi gerek. Ama bunu içinden gelen birinin detaylı düzenleme yapması gerekiyor. Maalesef vergi sistemimizde ya hep ya hiç mantığı var. Adam 300-400 kazanıyor diye bu adamın şirket açması , sgk ödemesi + muhasabe ücreti ödemesi gerekmemeli. Sırf bunlar bile ücretin kaç katı olacak Oysa küçük işletmeler içinde kolaylık sağlansa kimse hileye hurdaya kaçmaz.

Biraz genel yorum oldu ama maalesef dahil değil.
Şimdi işin tuhaf kısmı bu, ben uygulama gelistiricisiyim ama.bir tane de sitem var. Gelirimin Büyük çoğunluğunu admob oluşturuyor. %5 -%10 Luk kısmı da adsense. Şimdi ben vergi istisnası belgesi alsam, bu ödemeyi de o banka hesabına alsam, içinde az bir adsense geliri olduğu için sorun çıkar mı? Anlatabildim mi?