Öncelikle geçmiş olsun hocam.
Ülkemizin ekonomik olduğu kadar insan ilişkileri konusun da da ciddi bir problemi var. Nasıl türkçe düşünmek ve türkçe konuşmak çok karmaşık bir yapıysa (
yabancılar için öyle ) aynı şekilde insan ilişkilerimizde çok karmaşık bir yapıda. Niye bu kadar karmaşık düşünmek ve yaşamak zorunda olduğumuzu anlayamıyorum yıllardır. Seviyorsan seviyorum dersin, hoşlanıyorsan hoşlanıyorum. Ayrılmak istiyorsan ben ayrılmak istiyorum, seni o şekilde görmüyorum demek istiyorsan da seni o şekilde görmüyorum diyebilmelisin. Çıkıp iki kelime etmek yerine sözde aşkını kalbine gömerek açılmaya korkanlar, acaba oda benden hoşlanıyormu diye geceleri kafayı yiyenler, ayrılmak isteyip karşı taraf çok üzülecek diye neyse biraz daha devam edeyim belki düzelir diyenler diyerek uzayan giden bir liste var. Bu olaylar bu kadar kısa ve öz olması gerekirken niye insanlar birbirlerini aldatıyor, arkasından iş çeviriyor ve geneli çok basit olan yalanlara başvuruyor çok anlamsız.
Biraz konuda sapıyorum ve konuyla alakasız olabilir ama ülkemizde aldatma konusu çok popüler, bununla ilgili kısa bir iddia okumuştum yakın zamanda.
Şöyle diyor özet olarak; Ülkemizdeki kadınlar ayrılmak istedikleri zaman karşı taraftan psikolojik ve fiziksel şiddet görebileceğini düşündüğü için ayrılıyorum demek yerine bir flört yaparak aldatma yolunu seçiyor. Çünkü bu durumda ne kadar aldatılan kişi psikolojisine girseniz bile karşı tarafa ne bir mesaj nede fiziksel bir eylemde bulunabiliyorsunuz. Çünkü böyle bir şey yapmaya çalıştığınızda karşınızda fiziksel veya sosyal statü olarak bir tık üstünüz olan bir erkek çıkıyor. Bu kişide kızın sizi tercih ettiği sözde kişi. Ama bu ilişkilerde çoğunlukla birkaç ay sürmüyor.
Size naçizane tavsiyem basit düşünün, basit yaşayın ve basit düşünen bir yol arkadaşı bulun. Hayatta böyle gereksiz şeyler için kafa yormak için yeterli zamanımız yok.
Ayrıca metniniz içerisinde "
Resmen o kıza hayatımı adadım. " şöyle bir bölüm var. Umarım bu düşünce yapısında olmazsınız yeni ilişkilerinizde. Belki bu yorumu okuyan birçok insan karşı çıkacak ama biraz bencil olmalısınız, çünkü bu düşünce psikolojik bir rahatsızlık.
Şuna da bir ara göz atarsınız isterseniz >
Bergen - İnsan Dertli Olunca