Bu veya benzeri birçok soru eminim vardır ancak aradığım tarza yakın cevapları hatırlayamıyorum. Arkadaşlar 1 milyon dolarınız olsa ve biraz da ciddi düşünecek olsanız, yani gidip Volvo xc90 alırdım 5 tane gibi değil de belki 80 yıllık ömrünüzü de düşünerek ne yapardınız? Bu bir yatırım da olabilir ancak ben şöyle düşünüyorum, ortalama Türkiye şartlarında 30 35tane ev ederdi bu paraya. Bu evlerin hepsini kiraya versem (evet bu da klişedir ama mantıklı geliyor

) ortalama ayda 50bin tl gibi bir gelirim olurdu. Çalışmama da gerek kalmazdı ömür boyu. Yatırım kısmında %5 de olsa bir kaybetme ihtimali olsa veya gidip altın alsanız 20 yılda 5 katına çıksa da bunlar bir risk.
Siz olsaydınız ve hayatınızın bundan sonrasında çalışmanızı gerektirmeyecek şekilde nasıl bir yol izlerdiniz. Burada kilit nokta hayatınızın bundan sonrasında para karşılığı hiçbir işte çalışmanıza gerek kalmayacak olması. Ev alıp kiraya vermek dışında garanti olarak sizi ömür boyu paraya muhtaç etmeyecek şekilde nasıl bir yol izlerdiniz. Ayda 5bin olsa bana ömür boyu yeter olarak da hesap yapmayın lütfen

O kadar tok gözlü olmayalım 1milyon dolarımız var, 15milyon tl olarak da düşünebilirsiniz