VEDATEZER21 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öğrencileri eleştirmek yerine biraz da sistemi eleştirseydiniz samimi olduğunuzu düşünürdüm hocam. O kadar masraf yapıp her türlü zorlukla okul okuyan insanlar paranın kıymetini bilir. Emek veren adam emeğinin karşılığını almak ister bu da en doğal hakkı.
sistemi de eleştiriyoruz merak etmeyin. sistem yeterli olanakları sağlamıyor düzeltilmesi gereken bir sürü şey var evet haklısınız AMA
var olan sistem kaynaklarını bile düzgün kullanmayan öğrenciler çoğunlukta.
- devlet tarafından ÜCRETSİZ olarak verilen ders kitaplarının daha DAĞITILDIĞI GÜN çöpe atıldığını bir defa değil onlarca defa gördüm.
- devlet tarafından öğrencilerin ders yapması için kurulan laboratuvarlardaki monitörlere (camına) elindeki kalem ile desen çalışması yapıp adını yazan öğrenciLER gördüm.
- sınıf kapısını TEKMEYLE parçalayan öğrenciLER gördüm. aynı sınıf kapısının 1 yılda değil 1 dönemde 2-3 defa değiştirildiğini gördüm.
- afedersiniz tuvalete kadar gidip tuvalet kabinine değil koridorun ortasına sıçan öğrenciler gördüm.

bunun yanında hiç mi iyi örnek yok diyeceksiniz. tabiki var. tüm imkansızlıklara rağmen okumaya çalışan, evinde bilgisayarı yokken bile okulda daha uzun süre kalarak ödevini yapan, kendi isteği ile okul çıkışında eline eldiveni çöp poşetini alıpda okul temizliğine yardım eden öğrenciler de gördüm. ama maalesef bu oranın %5 bile olmadığını da gördüm.

biz önce elimizdekini verimli kullanalım sonra daha fazlasını isteriz.

Para konusuna gelince tabiki emek veren emeğini karşılığını almak ister almalıdır. Bu forumda da örneklerini görüyoruz EMEK HARCAYAN ÖĞRENCİ soruyor, ne öğrenmeliyim, düzgün bir işim olması için hangi konulara çalışmalıyım, piyasada neleri soruyorlar, hangi okullar daha iyidir. gibi gibi gibi.

Siz bunları sormadan bana kaç para verecekler diye sorarsanız o işe EMEK vermeden YEMEK ne diye sorarsanız kusura bakmayın ama ben sistemi değil sizi eleştiririm...