Merhaba arkadaşlar, şuan yaşım 40 ve kamuda işçi olarak çalışmaktayım. Lise'yi açıköğretimden bitirdim ve lise mezunu oldum. Aradan yıllar geçti ve dedimki neden üniversite muzunu olmuyayımki denemekten ne kaybederim. Kalktım üniversite seçme sınavına girdim sınav barajını geçtim. 2 yıllık örğün bölümler seçebiliyordum ama malesef gidecek vaktim yoktu. (İşten dolayı) bende kalktım AÖF önlisans ev idaresi bölümüne kayıt yaptım. ( sayısal derslerin olmamasından dolayı)
AÖF bürosuna gittim adamlar dünya kadar kitap verdiler. Enson ders kitabını 14 yaşında ortaokulda görmüştüm. (Açıköğretim lisesinden mezun olmamdaki etken öğretmenlerin yardımcı olmasıydı). Ee budefa iş gerçege bindi kayıt yaptım kitapları aldım kalktım milletede dedim ben okul okuyacam. Çok olumsuz lakayık eleştri aldım arkadaş çevresinde ama ailem afferim oku dediler 🤗 bakın arkadaşlar hayatımda bukadar hevesli, istekli, azimli olmamışımdır. internetten araştırdım ders çalışma planı nasıl öğrenilir nasıl anlaşılır, sınavdır vsvsvs. Tabi bir yandanda aile, çoluk cocuk, iş hayatı var.
Öncelikle ders planı yaptım, günde 4 dersin ders kitabından birer ünitesini okumaya başladım her ünite ortalama 13 yaprak arkalı önlü 26 sayfa yapıyor, artık hesabı siz çıkartın 😁. Bendede temel sıfır hadi dedim bu kimi dersler okunarak 3 aşağı 5 yukarı birşeyler yaparım heralde, peki ingilizce - iktisat - türkdili vb dersler nasıl olacak. Neyse akşam işten geliyorum yemek yedikten sonra diger odaya gidiyorum ha babam haa kitap oku. Odadan çıkıyorum saat gece 1 olmuş. Kafam sanki benden bağımsız gibi bir hal almış. Ben zorlandıkça bakın samimiyetimle söylüyorum dahada heveslenmeye azimlenmeye başladım.
Budefa sınav tarihi araları kısa oldugunu anladım, çalışyorum ama yetersiz kalıyorum ne yapabilirim dedim kendime ve kitaptaki üniteleri yırtım cebime koydum. Öğlen arası yemek yemeyi bıraktım iş yeri aracında o cebimdeki üniteleri çıkarip derse çalışmaya başladım. Bir yanda da uygulama indirmiştim telefona ordanda test çözüyordum.
ilk sınavıma girdim ve sorumlu olduğum derslerin içinde aldıgım en düşük puan 75 'di. Puanlarımı gören çevrem budefa çok şaşırdilar bana karşı olan olumsuz bakiş açıları degişti. Tabi bu durum beni dahada alevlendirdi. Vel hasıl bu tempo ile şaka gibi 3 yılda okulu başırılı diploma notu ile bitirdim.
Bu süreçte bi yandada borç ödüyordum arkadaşlar Allah bilir kafam nasıl dolu olduğunu. Kisaca demek istedigim yaş, ortam vs önemli degil. Harç parasını bazen ne halda ödüyordum. inşaAllah bu yazıyı okuyan ve niyeti olan arkadaşlara bir vesile olur bu yaşadıklarım.
Not. Cep telefonu ile yazıyorum, hatalar var ise af ola.
Helal olsun kardeşim. Azminizden dolayı tebrik ediyorum.