Arkadaşlar ampulleri kontrol edin eğer led ampul değil ise ( normal ampuller ortalama 60 watt enerji tüketir , led ise 9 vat tüketir ) koşuyoruz led ampul alıyoruz.

Sonra televizyonun kapalı durumda ne kadar watt yaktığına bakıyorum televizyon modelini yazıp kapalı durumda kaç watt harcar internette bakabilirsiniz veya kutusunda yazar.

Eğer imkanınız ve yer varsa güneş panelleri fiyatları biraz pahalı ama amorti süresini hesaplayıp ona göre bir karar verebilirsiniz.

Kettle ve tost makinesi kullanımını minumuma indirin hocalarım ortalama 2000 watt harcıyor ikiside

Ütü ortalama 2500 watt harcıyor onuda katın içine .

Kullanılmayan prizleri çıkartın valla ortalma günlük 1kwh yaksa 30*1*2 tl desek 60 tl düşer 150 barajını belki geçmezsiniz daha ucuz öderizz.

Birde ütü çamaşır makinesi gibi makineleri 17-22 arası kullanmayın o zamanlar elektirik ücreti daha fazla aşağıya görsel bırakıyorum.

bir siteden buldum
Şu an 7 watlık led ampuller çok daha ucuz haberiniz olsun internetten buldum

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cihazların üzerindeki Watt değerleri kesintisiz kullanımda 1 saatte harcayacakları değeri ifade eder.
Yani 6 dakikada su kaynatan bir 2000 wattlık bir kettle 200 Watt enerji harcar.

Standby da bekleyen cihazlar saatte 3-5 Watt enerji harcarlar.
Bu cihazları fişten çekmek günde 50-100 Watt ayda 1-3 kw tasarruf sağlar.

Güneş enerjisi panelleri dolar bazından ithal edilir.
Aküye depolanmadıkça pratik kullanımı mümkün değildir.
Dolar bazında pahalı bir yatırımdır.

Ampüllerin tasarrufluya geçirilmesi elektrik zammı olmasa da atılması gereken bir adım.

Tasarruf ütü yapmayarak, çamaşır yıkamayarak olmaz.
Türkiye'deki abonelerin büyük çoğunluğu çok zamanlı tarife kullanmıyor.
Yani eğer çok zamanlı tarife kullanmıyorsanız gece ya da gündüz elektrik kullanmanız farketmez.

Asıl atılması gereken tasarruf adımlarını sayayım.

a) su ısıtmak en büyük enerji kayıplarından biridir, elektrikli şofben kullanıyorsanız suyu kovaya doldurup tasla yıkanmak tasarruf sağlar.
b) çay kahve için su ısıtacaksanız fincanla bardakla suyu ölçerek koyun kentle a. böylece fazladan ısıtacağınız suya enerji harcamazsınız.
c) çamaşırlarınızı daha düşük sıcaklıklarda yıkayıp düşük sıcaklıklarda aktif olan deterjan kullanabilirsiniz.
d) çok kirli olmayan çamaşırlarınızı daha kısa ekonomi programlarında yıkayın.
e) çamaşır makinenizi bulaşık makinenizi tam kapasite çalıştırın, yarım dolu iken çalıştırmayın, birim enerji ile görülen işi arttırın.
f) buzdolabının kapısını sık sık açıp içine sıcak hava sokmayın. alacaklarınızı toplu alın koyacaklarınızı toplu koyun.
g) ütü yapacağınız zaman çamaşırları toplu şekilde ütüleyin, çok gerekli değilse çarşaf nevresim gibi geniş yüzeyli çamaşırları ütülemeyin.
e) desktop bilgisayarlarınızı kullanmadığınız zamanlarda tam olarak kapatın. artık ssd ile bilgisayarlar bir kaç saniyede açılıyorlar.