Ladavaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
su saatinde değildir bence hocam açık kalan borulara tık tık vurun hafif bir sopayla ses farkından donan kısımları anlayabilirsiniz hissiyatınız yahşiyse
Borular duvarın içinde. Saatte dolabın içinde yani açık değil.

Caprivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim.

MRHK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boruların açık kaldığı yerlere bakın hocam açık yerlerden donmuştur büyük ihtimalle sert bir cisim ile vurun anlayabilirseniz oraya sıcak uygulama yapın yoksa beklemedekten başka çareniz yok
Açık kalan yerler metal ve yaktım hatta alkolle yıkayıp her yerinden yaktım. Kapalı alanlar ise duvar arkası plastik.

merpaCNS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle iyi akşamlar dilerim. Su saatine böyle yapmanız hiç sağlıklı değil su birden gelirse saati çatlatabilir. Benim tavsiyem dışarda kalan borulara ve vanalara bakmanız ekstra olarak suyun durduğu bir yer varsa orayı da kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Saygılar.
Önce sıcak havlu ve kaynar suyla ateşe alıştırdım. Metal olduğu için çatlamaz, eski dökülerden değil. Kalan borular hep gizli alanlarda.

Ladavaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sert cisimle vurursa boru plastikse eğer tesisat patlar hocam
Keşke ulaşacağım yerde plastik boru olsa.

eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
boruların içinde su donmuşsa tıkanma yapmış olabilir.
Bende bu yüzden evime su alamıyorum ya

TheKill adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suyun canı cehennememi :/ ilk katlarda varken sizde olmaması sizlere ayrılan borularda olduğunu belirtir zaten dışarıya yakın su saati ve çevresi olabilir bunu siziz bulmanız imkansız gibi hocam ısıtıcı alın.
Elektrikli ısıtıcı var ama %127 var bunu unutmayın. Karşı dairelerde 4. katta bizde ise sadece 5. katta olması saçma değil mi?

antijen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzerini yaptım açık olan tek kısma.

globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhtemelen borular eski ve tıkanmış.
Yok canım eski değil, 30 senelik bir şey. Tıkandığı konusunda aynı fikirdeyiz.

KaRneL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dışarıda boru yoksa evin içini ısıtmayı deneyin. Duvarlar ısınınca boruda yavaş yavaş çözülecektir.
Ev sıcak zaten. Kombi oldum olası hiç kapanmadı. Ama duvarın yarısı apartman boşluğu ve orası gerçekten soğuk.

cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
su saatinin etrafındaki borular plastikse, yarın açacağınız konu.

"Su borusu patladı ne yapmalıyım" olur. Her yerde su olur..

Şöyle açabilirsiniz ama tesisat işinden anlamanız lazım. Binanın ana saatinin yanında iki vana vardır ana su kesme vanasıdır arkadakini kapan veya kapattırın.

petek temizleyiciler varya onlardaki gibi bir alet bulun, onun kimyasalının içine sadece antivirizli su koyun. Binadakilere de rica edin musluklarını kapatsınlar yada siz onların vanalarını direkt olarak kapatın.

aşağıdan suyu basın yukarı doğru, sizde muslukları açın o buz çözülür.

petek temizleyen bir tanıtığınız varsa o işi çözer. su sizde akmaya başladıktan sonra antifiriz iyice çıkana kadar baya su akıtın binadakiler size rahmet okumasın.
Evet, çevresi plastik ve duvar içinde. Patlaması en son isteyeceğim şey diyebilirim. Binadakiler ile bu tür şeyleri kabul etmez, maalesef 3 daire çatlak kazan. Kızının ölüsünü gör diye beddua edecek kadar cahiller.

no_cause adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
düdüklü tencere + hortum ile çeşme ağzından buhar basmak olabilir web de ufak bir arama ile konuyla alakalı bir kaç video bulabilirsiniz
Çeşme ağzı derken? Biraz daha detaylandırır mısınız?

UfLee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çanta kaynak makınası olan biini bulun acık kalan boru ya 1 metre aralıkla kaynagın artı eksi kutuplarını boruya dokundurun elektirk verin sorunu cözersin 1 metre aralıkta donma varsa tabiki.
Gırgıra almayın etkili çözümdür.

Not: eger böyle bir işlem yapacaksan. elekdirik akımı verdigin bölgede dirsek olmasın dirsekler döküm oluyor çatlatır bilgin olsun.
Hocam plastik sizde bilirsiniz ki elektriği iletmez. Saat çevresi dışındaki tüm borular saf plastik.

installation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarıyla temiz su tesisatında bir donma sös konusu.Tesisatın geçtiği yeri takip edip donma ihtimali olan yeri ısıtılarak çözdürebilirsiniz.Vana,çekalf,pislik tutucu gibi ekipmanların donma ihtimali daha yüksek.
Sizi garanti ederim -25 derece ve üzeri havada kesinlikle donma söz konusu. Başlığımda da bunu izah etim. Ama saat dışında ulaşabileceğim başka bir boru bulunmuyor.