Merhaba ben hüseyin karakurt öncelikle genç girişimciden yararlanacak olan arkadaşımızın aylık gideri sektöre göre değişir ben bilişim sektöründen örnek vericek olursam home ofis olarak kendi ikametgah ettiği oturduğu evi gösterirse ve ailesinle kalıyorsa ev kirası,elektirik,su,doğal gaz,internet,yeme içme den muaf olur yani ev için bir ödeme yapılmadığını farz biçiyorum normal bilişim sektörü için ilk muhasebe işlemleri 500 tl gidiyor + aylık 50 ile 100 tl arası vergi kesiliyor 3 ayda bir 150 tl spotaj kesiliyor onun yanı sıra muhasebeye her ay 200 tl veya 250 tl ödeme yapıyorsunuz tabi muhasebeci ile anlaştıysanız fiyat değişir eğer hosting firması açacak iseniz sadece tek cihaz için paylaşımlı sunucu barındırma hizmeti için ortalama 750 800 gidiyor bunun yanı sıra makinanın kullandığı elektirik hesap ta var ayrıca hosting şirketi iseniz whmcs veya wisecp gibi yazılım şirketlerine lisans ücreti ödüyorsunuz ortalama 110 - 140 tl arası bunun yanında diğer işlemler için ücretleri söylemedim örnek imza beyannamesi için notere para ödüyorsun fiş fatura kesmek için fiş parası ödüyon fiş bitiyo mesela ödeme modülleri var ssl alıyosun web site yaptırıyorsun aile evini home ofis olarak kullanmazsan misal elektirik su internet ve evin ve senin gelir giderlerin oluyo zor iş

kısacası home ofis olarak aylık gider ortalama hesaplıyacak olursak 1140 tl kadar para gidiyor onun haricinde kendi evin veya dükkanın olmuş olsa kira su elektirik internet ücreti senin bütcene göre değişkenlik gösterir hocam saygılar.