Merhaba arkadaşlar.
Zevkine Visual Studio c# (Windows Form Application) ile bir program yazdım. (Zevkine diyorum çünkü bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.)
Bu uygulama SQL sorgusu ile giriş yapıp kayıt oluşturabiliyordu. Kayıt olan kullanıcılara mail gönderiyordu vs.
Ancak bu yazdığım program zamanla (neden olduğunu bilmiyorum) ağırlaşınca bir diğer uğraştığım dil olan java ile bunun bir benzerini yapayım dedim. (Jframe Form) Ancak uğraşırken aklıma takıldı.
Şu siteyi buldum ve jar dosyasını yükledim. Ve sonrasında gördüm ki bütün yazdığım kodlar, classlar şunlar bunlar apaçık bir vaziyette karşımda.
Bir benzeri c# da var mıdır diye düşündüm ve .net Reflector isimli bir program buldum ve buna ayrı ayrı hem debug hem release exe dosyamı yükledim. Her iki yüklediğim dosyada da aynı şekilde yine bütün .cs dosyalarının apaçık bir şekilde karşıma çıkardı.
Bunun da program için güvenlik sorunu olduğu aşikar. En yukarıda yazdığım gibi programın içine sql bilgilerini ve mail şifresini yazdım ve bu bilgiler de bu programlar ile okunabiliyor.
Yine dediğim gibi bu zevkine yaptığım bir şeydi ama günün birinde daha ciddi bir işte görev alacaksam bunu erkenden bilmem önemli: Hem java hem de vs ile yazılmış c# form uygulamalarımı sonradan okunamayacak şekilde build etmem mümkün mü?
Teşekkürler.