pinterest mesaj kutusundaki link backlink amacıyla gönderilmiyor hocam yanlış anlamışsınız.
o link backlink alınan sayfaya yönlendirme amacıyla bulunuyor. yani backlink olan sayfaya trafik çekmek.
hangsine cevap vereceğimi şaşırdığım için sonuncusunu cevaplayayım dedim
ilginiz için teşekkürler.
Oradan backlink olduğunuz sayfaya trafik çekeceksiniz ve dönüşüme geçmesini bekleyeceksiniz yani? Güzel başarılar dilerim.
Tıklanan backlink'den anlatılmak istenen şey kaliteli trafik sağlayan backlink hocam.
Şöyle düşünün, hiti olan forum sitelerinde bir konu açıldı ve sizin sitenizin ilgili konuyla ilgili olan bağlantısı burada paylaşıldı.
Bu anlık bir hit sağlar ve gelen trafiğinde kalitesi tartışılmaz olur.
Diğer yandan, hali hazırda bu konu sürekli olarak hit alıyorsa ve buradan da backlink alınmış ise bu da sürekli bir trafik sağlar, konuda ilgili olduğu için sitede kalma süresi yüksek ve hemen çıkma oranı düşük olur.
Bu da bana göre bağlantının kalitesini arttıran bir etmendir.
Hocam ben anlatamıyorum sanırım. Bahsettiğiniz konuda, fayda gördüğünüz şey gelen trafiğin davranışı veya dönüşümüdür diyorum. Sizin mantığınıza göre; trafik alan affiliate linki, almayana göre daha değerli.
Kaldı ki ben konu sahibinin şu sözleri üzerine yazmıştım mesajımı.
Her yeni algoritma tıklama almayan backlinklerin gücünü daha da düşürüyor.Ve tıklamalar önem kazanıyor. Yani tıklanmayan backlinklerin faydası baya azaldı.