Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizi anlıyorum. Fakat öderken ki çektiğiniz çileyi düşünün. Neden herkes çekmeli. Sizi tabiki eleştirmek yargılamak haddime değil. Ama bu sıkntı ben çektim başkası çekmesin demeniz daha doğru değil mi ? Yoksa ben çektim başkalarıda çeksin demek mi?

Kendiniz için değil, .çocuklarını için silinme olduğunun yerleşmesini sağlayın.
Mantığınız ve bakış açınız tamamen yanlış.

Arkadaşa demişsiniz ki "öderken çektiğiniz çileyi düşünün, neden herkes çekmeli ? "

Neden çekmelisiniz, çünkü parayı almışsınız. Aldığınız, harcadığınız parayı ödemek yani en birinci göreviniz mi size çile çektiriyor ?

Kusura bakmayın, benim yaşım var eski kafalı diyebilirsiniz. Fakat bizler neden sizin yaşınızda üniversite okurken kredi çekmedik, devletten para almadık ? Biz aptal mıydık, biz bilmiyormuyduk para alalım, harcayalım demeyi. Üniversite yıllarını böyle geçirmeyi ?

Ama ne yaptık, sizin gibi kıçımızı büyütmek, kolay yerden para gelsin onuda geri ödemeyeyim diye düşünmeyerek , çalıştık. O zamanlarda kurduğum networkler ile dünyayı gezdim, yurt dışı ortaklı işler yaptım, büyük işletmeler kurup, start-uplar başlatıp satışlarını gerçekleştirdim.

Mevzu "biz ödedik başkası da ödesin, biz yandık onlarda yansın" diye düşünenlerden oluşmuyor.

Ben neden çekmedim kredi ? Madem ödemeyecektim, neden çekmedim ? Yani çekenlerin değil, aptal yerine konup çekmeyenlerin sayısı daha fazla olacağı için, hiç öyle iktidara geliriz, bu kampanyayı devlete onaylatırız gibi çoluk çocuk fikirlerine kapılmayın.

Burs dediğiniz şey, geri ödemesiz verilir. Kimlere, ne şartlara verileceğinin kuralları var. Akıllı bir türk genci "Bu kurallar çok katı, kimseye çıkmıyor, bunları esnetmek için bir kampanya yapalım" demeli. Bunu demeli ki burslar daha fazla kişiye ulaşsın, ihtiyaç sahipleri kısmetlensin.

Ama kyk kredisi aldım, şimdi ödemeyeceğim, bunlar silinsin demek , hem bu krediyi çekmeyip senelerce aynı zamanda okurken çalışanlara ve yine bu krediyi ödemek için okul bittikten sonra kendi hayatlarının ilk maaşlarından kesip kredilerine yatıranlara büyük hakarettir.

Bunu derhal bu şekilde kafanıza sokmanızı temenni ederim.

Yoksa, kimse gençlere para verilmesin diye bir şey söylemiyor. Yardım edilmesin denmiyor. Ama sizin isteğiniz, aldığınız parayı geri ödememek. Bu komiklikten, şaklabanlıktan öte değil.