Yazdığınız site ve materyalleri incelicem, code.org ilk açtığım site olmuştu verimli kullanamamıştık, şuan kodris çok hoşuma gitmeye başladı ben bile takılı kaldım

Faydalı bir başlık oldu benim açımdan, şuanlık ingilizce + robotic kodlama şeklinde gidip ilerleyen durumda diğer yazılım dillerine geçiş yapmak mantıklı geldi.
kodris ücretli
kodla büyü onun ücretsiz versiyonu
code.org tüm bunların atası diyebilirim
code.org başlangıçta karışık gibi gelsede aslında size bazı şeyleri bol tekrar ile öğretiyor. birde kurs sonunda verdiği bitirme sertifikası da motive ediyor.
4-9 yaş hızlandırılmış kurs kısmını tekrar deneyimleyin derim.
büyük kız için bunlar basit gelirse
forumda satılıyormuydu bilmem ama minecraft
ya da kodu game de deneyimleyebilirsiniz
http://www.kodugamelab.com/
...
küçük çocuk tablet kullanıyor ise fisherprice in codeapillar diye bir uygulaması var. hızlıca bitirecektir.
...
robotik ile ilgili materyaller çocuğun öğrendiği bilgileri gerçek hayatta da kullanıldığını gördüğü için ve bir şeyleri BEN YAPTIM diyebileceği için daha ilgi çekici oluyor.
çocuk microbit in üstündeki 1 tane led i bile kendi başına yakmayı başarınca çok mutlu oluyor.
yaş seviyesine göre farklı materyaller var.
sormak istediğinizde çekinmeden sorabilirsiniz.
takip eden diğer kişiler için birkaç materyal ismi vereyim
okul öncesi için
MATATALAB
MTiny
Lego Wedo (Yenisi Lego Spike Essential)
ilkokul
Lego Wedo (Yenisi Lego Spike Essential)
Micro:bit v2 (2 ten itibaren)
Mbot (3 ten itibaren)
Lego Spike Prime (3 ten itibaren)
code.org (1 den itibaren)
kodlabüyü [kodris] (1 den itibaren)
ScratchJR (2 den itibaren)
Scratch (3 ten itibaren)
Tinkercad Circuits (4 ten itibaren)
Ortaokul
Lego Spike Prime (3 ten itibaren)
Mbot (3 ten itibaren)
Codey Rocy (5 ten itibaren)
Arduino (5 ten itibaren)
.................................................. ......................................
3 Boyutlu Tasarım
Tinkercad 3 Boyutlu tasarım (3 ten itibaren)
Autodesk Fusion 360 (7 den itibaren)
Solidworks (9 dan itibaren)
çok fazla kimse bu konuya değinmemiş ama asıl geleceğin mesleği bu
3 boyutlu çizim - tasarım - modelleme
3d yazıcılarla köprü - ev - yapay kalp bile yapılmaya başlamışken insanlar kısa zamanda tasarladıkları ürünleri kendi evlerinde basabilir konuma gelecekler. bu nedenle de ürün tasarımı çok daha önemli hale gelecektir. koltuk tasarımından tutunda araba tasarımına kadar birçok farklı şeyi tasarlayıp endüstriyel ürün haline getirebilenler ciddi paralar kazanıyorlar daha da kazanacaklar...