Eskiden değer üretilen bir forumdu şimdi "aman tezgahımız bozulmasın" kafasıyla iş yapılır oldu forumda...
Serbest piyasa denen şey tam olarak budur, "o zaman öldürelim piyasayı x tl'den satılsın" diyorsunuz ya, hah işte o malın değeri işte o "X". Birisi yaptığınız işi daha ucuza yapıyorsa, öğretiyorsa bunu kabul ediyorsa bu işin değeri budur. Birileri çıkıp "ben öğrenip yapmakla uğraşmam, onun yerine hazırını almak istiyorum" derse bu işin değeri de sizin yaptığınız kadardır. İki tarafında buluştuğu rakam piyasa fiyatıdır. Birilerini engelleyerek değerinizi arttıramaz, böyle istakrarlı şekilde para kazanamazsınız. Forum ekibinin de sizin isteklerinize göre hizmet etmesini beklemeniz bambaşka bir boyut.
Sırf durduk yere kötülük yapmamak için her gün satışı yapılan şeylerin aslında ücretsiz nasıl ulaşılabilir olduğunu paylaşmıyorum ben. Hatta gidip 1 aylık deneme üyeliği açmak yerine parasını verip forumdan hesap alıyorum. Neden? Çünkü sanal kart, öğrenci maili vs vs uğraşmak yerine gayet uygun fiyata hızlıca forumdan alabiliyorum. Yani fiyat makul seviyede, zamanımı mı vereyim yoksa 10TL mi dediğimde daha mantıklı geliyor ve bedavasını bildiğim halde satın alıyorum. Profilime girip son ticaretime buyrun bakın. İşte yukarıda bahsettiğim piyasa fiyatı budur...
Tamam o zaman kanva edu vesaire hepsini 0.50den satabilirim ben. Ben 0.50den satabiliyorum diye o işin değeri 0.50 mi oluyor?