Herkese iyi forumlar,
Seo danışmanları veya adwords danışmanlarının büyük çoğunluğunun forum üyesi olduğunu düşündüğümden hem danışmak ve yardım istemek istedim.
Konumuza gelirsek, bilindiği gibi bazı mesleklerde reklam yasağı bulunmaktadır. Buna rağmen bu durumdan habersizmiş gibi hareket ederek, reklam yasağını delen bu sayede haksız rekabet sağlayan ve hatta zaman zaman mesleğinin itibarını ayaklar altına alan kişiler maalesef var. Bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.
Özellikle Hukuk sektöründe reklam yasağını delen websitesi sayısı arttı.
Bu durumu önlemek amacıyla reklam veren avukatlara mail veya whatsapp yoluyla ulaşıp uyarmışlığım var fakat bugün aldığım bir cevaptan sonra forumda da yazma kararı aldım.
Hatay'da bulunan bir avukatın İstanbul'da reklam verdiğini görüp anlam veremedim. Kendisiyle görüştüğümde websitesini düzenleyen ajansın yaptığını söyledi. Reklamları durdurdu.
Sizlerden ricam, reklam yasağı olan alanlarda lütfen müşterilerinizi reklama yönlendirmeyin.
2. olarak reklamlarda meslek itibarını zedeleyecek kelimelerden uzak durun. Örnek vermek gerekirse avukatın müşterisi olmaz müvekkili olur, doktorun müşterisi değil hastası olur. "Müşteri memnuniyeti" gibi tabirler kullanan avukatlar veya doktorlar pek hoş olmuyor.
3. Şikayet halinde yaptırımlar uygulanabileceğini bilerek hareket edin, size güvenen ve sizden hizmet alan insanların zarar görmesini önleyin.
Bu durumu önlemek için önereceğiniz bir şey varsa paylaşırsanız mutlu olurum.