Bağkur konusunda bende bir açıklama yapayım;
Dün istisna belgemi almıştım ardından Bağ-Kur açıldığını gördüm. Bugün tekrar Vergi Dairesine gittim. Konu sahibinin de dediği gibi sizin herhangi bir şirketiniz yok Bağ-Kur olmaz dedi. E-Devlet üzerinden çıkan borcu gösterdim. Yasa gereği bunun çıkmaması gerek ama sen yine de SGK'ye gidip bilgi alabilirsin dedi. Oradan SGK binasına gittiğimde İstisna Belgesini verdim ve E-Devlet üzerinden Bağ-Kur borcunun gözüktüğünü söyledim. Şöyle bir geri dönüş aldım;
"Sistemde gözüken borç 31.12.2022 tarihine kadar devlet tarafından Hazina ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek. 1 yıl sonunda isterseniz Bağ-Kur ödemeye devam edebilir veya iptal edebilirsiniz. Devlet tarafından ödeme yapılması için ayrıca 1 yıl boyunca (muhtemelen yine 31 Aralığa kadar) istisna belgesi alırken işlenen kodda bulunan işe devam etmeniz gerekmektedir bilgisi verdi."
Bilgi dışında sistemde gözüken Bağ-Kur borcumda silindi.
İptal edebilirsiniz derken bu sadece bağkuru iptal etmekse güzel sistem olur. Gerçekten etrafta aşırı bilgi kirliliği var en kısa süreçte yasanın son haliyle tüm vergi dairelerine ve kurumlara bildirilmesi gerekmekte.