5 kez Çin'e gittim. 2009-2013 yıllarında ithalat yapıyordum. Türkiye'ye ilk powerbank ithal edenlerden biriydim. Bu belirttiğiniz bütçe sıfır.
Vergiler arttı. Nakliye arttı. Gümrük masrafları arttı. İyi araştırın.
300 binlik ürünün yüzde 18 vergisi bile 54 bin yani 4 bin dolar yapıyor. Bu sadece vergi. Bir sürü ödeme kalemi çıkacak önünüze.
İyi hesap kitap yapın
Bol şans olsun
Bilgilendirme için teşekkürler hocam . Tabi ki en son 2020 yılında ürün getirdim , pandemi sebebiyle geçen yıl ürün alımı sağlamadık. Telefon aksesuarları adet bazlı yüksek tutarlar değil bu yüzden iç piyasa satış tutarı olarak kıyaslama yaptığınız da bu gideri rahatlıkla karşılıyor. Ve biliyorsunuz ki tüm giderleri ürün adetlerine vurduğunuzda buda çok küçük oranlara denk geliyor .
Örnek 5000 kalem ürün getireceksiniz ve gümrük / lojistik ücreti 3 bin dolar tuttu. Ürün başına 0.6 cent ek tutar biniyor bu oran iç piyasaya göre ( %150 ) kar bırakıyorsa bence yeterli bir kazanç. Kdv oranına gelirsek zaten ödediğin tutarı satarken aldığın için sorun değil .
Yorum ve görüşleriniz için tekrar teşekkürler ediyorum .
Öneriniz için teşekkürler , bu önerileriniz sayesinde hem bayilik talep eden kullanıcılara uygun fiyatlardan malzeme çıkışı yapabilecek hemde forum içerisinde de uygun fiyatlardan ürün sunabiliriz. Lütfen görüşlerinizi ihmal etmeyin.