Yapısal bir sorun var. Borçları silmek bu yapısal sorunu ortadan kaldırmadığı gibi toplumdaki eser miktarda kalan eşitlik duygusunu zedeler. Anayasal hak olarak devlet eşit ve parasız eğitimi sağlamalı. Onun dışında borçların silinmesi diye bir şey olmaz. Yarın esnaf odalarındaki borçlar silinsin, bağkur borçları silinsin, tarım kredi borçları silinsin, çiftçi kreldileri silinsin gibi gibi çok çeşitli talepler ortaya çıkar. Bu taleplerin hepsi de kendi menfaatlerinin peşinde koşan siyasi partilerin oy malzemesi olmaktan öteye gidemez. O yüzden anayasal hakkımız olan ücretsiz, kaliteli eğitim hakkını istiyorum. Benim üniversite hayatım çalışıp okuyarak geçti. Az bir kredi aldım, onu da ödedim. Benden sonrakiler ödemesin, karşılıksız burs alsınlar, hiç mesele değil; helali hoş olsun. Bu vergiler bizden bunun için toplansın, seve seve veririm. Ancak herhangi bir bir borç silme hareketini desteklemiyorum. Bu ülkenin çocukları, gençleri hak ettiği eğitimi ve ekonomik desteği alamıyor. Günü kurtaran, siyasi partilere oy kazandıran hiçbir çözüm çözüm değildir.