Merhaba, konunun yerini tam olarak karar veremedim ama en iyisi yazılımcıların kategorisine yazmak diye düşündüm.
2. ve 6. sınıfta iki kızım var ve yazılım öğrenmelerini istiyorum.Yaz tatilinde ingilzce ve yazılım kurslarına göndermeyi düşünüyorum.Tabiki bu yaşlarda program yazmalarını beklemiyorum fakat en azından göz aşinalığı olsun nasıl yapacaklarını bilsinler, yazı boş boş geçireceklerine akıllarında ne kalırsa kardır diye düşünüyorum.
Lise çağına geldiklerinde orta seviyeye ulaşmalarını istiyorum.Yazılımcı arkadaşlar çocuklarını nereden başlatıyor (yazılımcı olarak yetişmesini isteyenler), hangi dil den başlamaları hem kolay olur hemde hemde ilerleyen zamanda işlerine yarar.
Mobil sektörün gelecekte de değerli olacağını düşündüğümden (android'in temeli java diye duymuştum) bugün bilgisyayarlarına java kurup youtube videolarından proje oluşturmayı ekrana 'hello java' yazmayı öğrendiler.Yanlış mı yapıyorum acaba?
scratch tarzı uygulamalardan ziyade direk olarak kodlama ile başlamalarını istedim.2. sınıfa giden bir çocuk için çok mu aceleci davranıyorum sizce?
İşsiz üniversite mezunu olması için yıllarca okul eğitimine emek ve para harcamaktansa bu mesleği iyi bir şekilde öğrenmelerini istiyorum.
18 yaşına gelmeden masaüstü (c#) mobil (android,ios) ve web (php) öğrenmeleri amacım.
Çoklu soru ve karşık yazı için üzgünüm umarım aklımdakileri anlatabilmişimdir.