esrefyasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faizden gelen para ile borç ödenir mi? ödenirse günah mıdır vebali nedir? kaynaklara baktımda bu konuya dair net birşey yok Borç ödediğimiz için acaba günahtan kaytarma olur mu
faiz kriptodan geliyorsa tam faiz oluyor mu acaba
en yakını mantıken bu ancak faiz faizle kapanmıyor faizle borç ödeniyor

Faiz borcunu, faizli kredi ile kapatmak caiz midir?/Birfetva - Nureddin YILDIZ - YouTube

birde bunu buldum
Enflasyon paranın karşılıksız olarak artması, satın alma gücünün düşmesidir. Bugün kullandığımız kâğıt paranın, mesela altın gibi kendine ait değeri yoktur. Onun değeri, satın alabildiği mal ve hizmete göre belirlenir.
Bir kimse diğerine Allah rızası için ödünç yüz lira verse (karz-ı hasen), borçlu da bir yıl sonra borcunu ödemek istese veya bir alım satımdan vadeli borç oluşsa ve vadesi geldiği halde ödenmeyip aradan bir yıl geçse bu iki durumda, borç, mesela yüzde on enflasyon olduğu halde yine yüz lira olarak ödense, aslında -bu süre içinde düşmüş olan satın alma gücü bakımından- doksan lira ödenmiş olur ve on lira borç kalır. İşte bu sebeple biz diyoruz ki, borçlu enflasyon farkını da ödemelidir; yani ancak yüz on lira öderse borcunu tam ödemiş olur.

üstteki mesaja istinaden anaparadaki parayı bekletiyoruz çünkü enflasyona yeniliyor. faizle bu durum dengeleniyor çünkü değer kaybediyor.
Yahu videoda mantık hatası var. Senin 1.000 TL faiz borcun varken. Sen başka bankadan kredi çekersen faiz borcunu kapatmıyorsunki faiz borcun artıyor.

Arkadaş şunu demek istiyor galiba.

- 10.000 TL kredi çektin 1.000 TL faiz borcun var.
- Aldığın 10.000 TL'yi faize yatırdın 2.000 TL faiz gelirin oldu bunun 1000 TL'sini diğer faizi kapatmak için kullanırmı?

3.ihtimal'de saçmalık başkasından gelen faiz ile belki...

Kısaca şunu söyleyebilirdi neye 60 saniye içerisinde 3-4 tane mantık hatası yapıyor ki.

"Faiz almakda vermekde günahtır."