Hocam fırında elektrik yok yani tut çalışırken götür ama fırının kapağını açıp saga sola kontrol kalemini değdirince ışığı yanıyor. Toprak hattı kendinden vardı onu da bağladım söktüğüm yere.
Hocam kontrol kalemi düşük bir voltajda da yanabilir. Ancak her türlü tehlikeli. Işık yanan bölümün yüzeyine mutlaka yeni bir topraklama eklemenizi tavsiye ederim. Saçta ufak bir delik açıp kabloyu da vidalayabilirsiniz. İçinden bir şey alırken veya tepsi vb çevirirken mutlaka el kol değecektir.[/QUOTE]
Hocam kullanmanızı tavsiye etmiyorum, muhtemelen taktığınız kablo yerinden tekrar çıkmış, bir yer ile temas ediyor olabilir bu nedenle içerisinde elektrik vardır diye tahmin ediyorum, ayrıca kablo tekrar çıkmışsa zayıf temasından dolayı kıvılcım da çıkartabilir. Bende bildiği kadarı ile aktardım, bir elektrikçiye veya beyaz eşya servisine ürünü göstermeden kullanmayın derim.
Evet kullanmayacağım zaten eski bir fırın böyle bir sorun vardı bir açıyım bakaıym dedim sadece bir kablo çıkmıştı taktım çalıştı eğer içinde de elektrik olmasaydı kullanırdık ama işte