serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İkisi çok ayrı konular. Yani eş değer olduğunu düşünmüyorum. İnternet her ne kadar gündelik hayatımıza olumlu gelişim sağlamış olsa bile hafıza olarak bizleri geriye ittiğini düşünüyorum. Geçmişime ait bazı durumları zor hatırlar oldum. Bu biraz da geçmişim de yaşamış olduğum durumlarında etkisiyle oldu ama şu bir gerçek ki dijital dünya bizleri tembelliğe itiyor. Beynimiz kolay yolu seviyor. Mesela, aklımızda tutmamız gerektiren bir konuyu internette yeniden bulabileceğimizi bildiğimiz için hafızamız da tutmamayı tercih ediyoruz. Bu da beyin tarafından bir alışkanlığa dönüyor ve dijital demans denilen durumlar görülmeye başlıyor. Çevremize bakarsak dikkat dağınıklığı sorunu olan bir çok insan görebiliriz. En azından benim çevremde ben bunlara tanık oluyorum. Galiba buna bende dahilim. O yüzden kitap okumakla eş değer olduğunu düşünmüyorum. Nitekim, kitap okurken bile odaklanma sorunu yaşıyoruz. Ben bunların hep bununla ilgili olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki bunların benim fikri görüşüm.

Kesinlikle büyük bir getirisi ve götürüsü oldu.
İnternet olmasa muhtemelen 100 kat daha cahil olurdum bir yandan da bu kadar dikkat bozukluğu olmazdı. Bir filmi veya videoyu nadiren ilerletmeden izleyebiliyorum