Selamlar, ta ergenlik zamanlarımda başlayan omuz sır ve kollarımda aniden çıkan ağrılı çibanlar hayatımı yıllardır olumsuz etkiliyor. İstanbulun en iyi hastanelerinde özel cildiye tedavilerine ve dahiliye doktorlarına gittim.Alerji testleri yaptırdım. Tüm kan testlerimi kolesterol vs herşeyimi tamamıyla kontrol ettirdim. Beslenmem çok düzgün. Ne alkol ne sigara. O kadar cildiyeyle haşır neşir oldumki artık ilaç yazabilcek konumdayım.
2 Yıl çeşitli doktorlarda ağır antibiyotik ilaçlar kullandım(Rouccutane). Hala geçmediler.Bu ilaçları genelde 6 ay kullanan herkes derdine derman bulur. Bu süre bende hayli uzun. Ama çoğu yüze etki ettiği için bunlar bana çözüm olmadı. Ergenlikten çıkmış olmama ve hiç bi yaşıtımda bu yokken ben rahat rahat üstümü bile tatillerde çıkaramaz oldum. Yaşıtlarımda hiç birinde olmayıp bende olan bu şey basit bi ergenlik diye geçiştirilemez.Kullanırken dahi çıkıyorlardı ve doktorlarım bile çözüm bulamadı. Psikolojik çöküntü ve intihar düşünceline sebebiyet verme nedeniyle bıraktım. Reddit vs yabancı sitelerden okudugm tüm argümanları denedim lakin sonuç yok. Spor vs bile yapıyordum bırakmak zorunda kaldım. Hiç bi amino asit vs kullanmama rağmen çıktılar.. Cildim bu durumdayken spora bile asılmann faydası olcağını sanmıyorum.Zaten bu sivileler estetik kaygıdan değil ağrılı ve hayatı aşırı olumsuz etkilemesinden kaynaklanıyor.Artık Bu bunalımda ona bile gitmek gereksiz görüyorum.Biri geçmeden diğer ağrılı sivilceler çıkıyor. Yüzümde hiç çıkmıyorlar. Bu işin ilginç ve beni korkutan tarafı. Artık ilginç ve değişik bir mikroptan şüpheleniyorum. Testi ve tıptaki yeri nedir onu bile bilmiyorum. Basit krem önerecek arkadaşlar hepsini emin olun biliyorumdur 😌
içten gelen bir sorun oldugu için onlar geçici çözümler.

Örnek bi resim bırakıyorum. Bu sivilceler omuz-omur arkası ve sırtımda feci şekilde çıkıyorlar. Ortalama 3-5 yıldır.

Okuyn ve çözüm önerisi olan herkese teşekkürler.