Merhaba,
Öncellikle vakit ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim..
İnsanlara bu kadar elektrik faturasının gelmesinin en büyük sebebi de 150 kilovatsaat üstünü kullananlara 2 - 3 katı fazla para yazmaları. Tıpkı su faturası gibi yaptılar. Belirli bir limitten sonra 2 - 3 katı geliyordu ya, o hesap.
Siz de 150 kilovatsaat kullanımı geçtiğiniz için bu şekilde fatura gelmiş. Bizim ofisimizde her ay (sürekli klima, buzdolabı, ışıklar ve bilgisayarlar açık olmasına rağmen) 450 - 500TL arası elektrik geliyordu. Bu ay 1850TL küsür geldi.
150 kilovatsaat sınırını geçmeyenlere de tam bahsedildiği gibi %50 oranında zamlı elektrik geldi. Mesela kendi evime her ay 200 küsür geliyorken bu ay 300 küsür geldi.
Güzel soygun vesselam...
3 ay öncesine kadar 50-60 kwh kullanırken son 2 ayda 500 ve 800 civarında kwh kullanımı yapılmış bu sebep ile 150 kwh çok üstündeyiz ama işin garibi şu ki sadece elektrikli kombi yada klima ve bilgisayar kullanımı yapıyoruz kaçak hat çekilmesinden de şüpheleyim çünkü 3 ay kadar 50-60 kwh kullanım yaparken son 2 ay içinde bunun misli üstüne çıkması garip o konuyla ilgili inceleme talep ettim inşallah birşey çıkar
Bizim işyeri ticari ruhsatlı bina olduğu için direkt %125 zam ilave gelmiş onu öğrenmiş oldum
Bunlarda aynı elektrik yakıyor hocam,
En uygunu bana göre invertor klima
Onu hesapladım az önce kwh kullanımına göre aylık ne gelir diye ince bi hesap yaptım 995,00 TL yakıyormuş aylık invertor klima var ofisde ama geçen ay yüksek gelmişti sırf onu yakmıştım özellikle
Sanırım doğru hocam yorumlara bakıyorum yağlı olarak çıkıyor