bende de 18 ocak günü açtığım site 2 gün sonra 7-8 adet index aldı. sonra manuel ekle diyerek bi 7-8 tane daha indexlettirdim. bir yandan da yayınladığım makalelerin sosyal medya pinlemesini yapıyorum.
ama index almayı kesti yani, sonra baktım r10'da çok kişi benim gibi sorun yaşıyor kimisi 3 aydır index almıyorum falan diyen insanlar var açıkçası iş o kadar kötü bir duruma sarmadan index api midir ne halttır çok sevmiyorum bu konularda agresif davranmayı kendi kendine organik bir biçimde seyir etsin isterim ama eğer daha da uzarsa api işine girişicez bu gidişle.
google news kaydı da yaptım yabancı dilde bir site pek ümidim yok news kabulü konusunda ama bakalım.
uzun zamandır yeni site açmıyordum. yıllardır aktif şekilde yönettiğim siteler anlık index alıyor, yeni site açmak dertmiş gerçekten. şuan olmasa bile gelecek amaçlı bir proje yapılacaksa domainini alıp arada sırada özgün makale girip domaini yaşlandırmak lazım ufaktan en azından bu amelelik zamanlarını pasif şekilde geçirmiş olur.