Mufugo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selamlar, bu binance borsasında ufak ufak 10 dolar atıp 10x oynamayı denediğim coinler var. Öyle 1 ayda zaten çok para atamam anca ayda 20 dolar atabilirim kaybetsem bile. Ancak benim kafamı karıştıran şey şu oldu, aşağıdaki resimde olduğu gibi şu anki rakamın 2 katı bile olsa 4 dolar gibi bir şey kazanacağımı söylüyor ben buna anlam veremedim. Bu pozisyonu 10x yapmayı unutmuşum o yüzden 20x olmuş ancak ben normalde %10 değer kazansa %200 kâr elde etmiyor muyum şuan? Kafam karıştı bu konuda bilgili kişiler basitçe bu durumu anlatabilir ise memnun olurum

Dostum olay kısaca şu. Sen spot işlemleri ile vadeli işlemleri tam bilmediğin içi garipsemişsin.

Normalde spot işlemlerde bir coin/token aldığında % kaç yükselmiş veya inmişse o kadar kar ve zarar edersin.

Vadeli işlemlerde ise Binance Futures o ismi kullanıyor. Borsa gibi vadeli işlem yapmış olursun. X çarpan ise oradaki riski ifade ediyor. Yani 10dolar yatırdığında x10 olursa 100 dolarlık işlem açmış oluyorsun. Yukarı çıkınca 10 katı çıkar, 10 katı da aşağıya iner. Devamlı inip çıktığı için de önceden kar/zarar limiti belirlemezsen veya emir girmezsen tüm paran gider. Kısa sürede para kazanmak isteyenler bunu deneyebilir ama çok fazla riski var. 10dolarla mesela x10-20 girdiğinde 30dk sonra sıfırlanabilirsin.

En önemli konu ise açtığın her işlemde işlem ücreti alınmaktadır.