ilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmediğimden soruyorum boğazlari açsak veya acmasak ne farkeder? Rusya ve Ukrayna ile aramızda iyi bir mesafe var zaten
Hocam abd savaş gemisi yollar ise destek veya önleme amaçlı olarak boğazdan geçmesi gerek çok büyük gemiler geçirmez rusya montrö anlaşması yürürlüğe girmesini ister ...

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu topraklar çok kritik bir noktada böyle olunca her şeyden etkileniyoruz. Hükümete kızıyorsunuz belki ama denge politikası gütmek zorundayız.
Biz Atatürk zamanında bile Sovyetlerden silah yardımı aldık merkezi bir konumda olmanın zorlukları bunlar malesef.

Türkiye Rusya’ya, bilhassa son birkaç ayın Rusyasına Batı Avrupa’ya olduğundan çok daha yakındır.
Memleketlerimiz arasında bir diğer ve daha mühim benzerlik, bizim kapitalizm ve emperyalizme karşı mücadelemizde yatmaktadır.
Sizi temin ederim ki, Sovyet Rusya’ya karşı doğrudan veya dolaylı olarak asla hiçbir anlaşmaya ve ittifaka dahil olmayacağız.”
-Atatürk.

Türkiye her zaman ABD ile arayı bozunca Ruslara, Ruslarla arayı bozunca ABD'ye yüzünü dönmüştür.
Gerçekten çok zor şu an hükümetin işi ben eminim ki hükümet bu konuyu daha çok düşünüyordur
Bu arada Ruslar eninde sonunda Ukraynaya gireceğini düşünüyorum bir Twitte görmüştüm bulamadım bulsaydım paylaşıcaktım
ekonomik olarak stok vs yapıyorlar altın vs. ambargoya karşı..
abd nin en büyük kozu swap işlemleri swap çıkartır ise rusya büyük sıkıntılar çeker
Umarım her şey eski haline döner