Daha önce şu konuda 10 yıllık opencart maceramı sonlandırma kararı aldığımı açıklamıştım.
https://www.r10.net/google-optimizas...artisalim.html
Konu altına yorum yapan değerli webmaster arkadaşlar genel itibariyle yanlış bir karar aldığımı yazdılar.
Bunu deneyip göreceğiz. Kayıtlara geçmesi adına buraya konu açıp konuyu 5-6 ay sonra güncelleyeceğim.
Güncelleme bire bir tecrübe aktarımı şeklinde olacak.
Ön bilgilendirme:
Halen mevcut e- ticaret sitemin 1 K günlük ziyaretçisi var. Çoğu kelimede kafadayım ve sektörümdeki tüm rakiplerimin üzerindeyim. Hepsiburada, n11 gibi pazartesileri hariç.
Mevcut sitenin seo alt yapısı mükemmele yakın. Üstad Ayhan Karaman ile 3 yıl önce bu site için çalıştım.
Mevcut sitede kısaca durum bu.
T-soft ve mevcut ücretli yazılımlara gelen genel şikayetler:
Hemen herkes ağız birliği etmişçesine teknik destek konusunda büyük sıkıntı yaşayacağımı destek alamayacağımı yazdı.
3 yıldır Hipotemus ücretli yazılımı kullanıyorum. Onda bir sıkıntı yaşamadım.
T-soft ile 5-6 gündür çalışıyorum. Gerek satış danışmanım Veli bey gerek tasarım departmanı müdürü Erkan bey her türlü yardımı yaptı.
Yeni olduğum için panel kullanımda 5-6 destek talebi açtım. Anında cevap veriliyor. Ayrıca admin panelde hangi özelliğe girerseniz nasıl kullanılacağına dair video çıkıyor karşınıza.
Çok gelişmiş bir panel be alt yapı özellikleri var.
Özellikler hakkında fazla detaya girmiyorum merak eden arkadaşlar t-soft ün sitesinden bakabilir.
Sitemdeki ürünleri xml ile çektik. URL yapısını manuel düzenliyorum. Kayıpsız bir geçiş yapmayı planlıyorum.
Neden geçiş yaptım?
Bu konuyu da kısaca değineyim. Evet OPENCART ücretsiz bir yazılım ancak tüm modüller paralı. Ücret konusunda çokta bir espirisi yok. İkinci ve en önemli konu kullandığın tema çoğu modül ile uyuşmuyor.
4-5 modül kurunca çakışma oluyor vs.
Ve OPENCART kod bilginiz yoksa destek konusunda ciddi sorun yaşıyorsunuz. Ya doğru kişiyi bulamıyor yada buluyorsunuz ama bulduğunuz kişi bireysel çalıştığı için işi başından aşkın oluyor size günlerce dönemiyor.
Neden T-soft?
Bir yıldır yakın merceğimde. Tek başına alt yapının seo su sıralama da etkili olmasa da çok önemli olduğunu biliyoruz.
kişisel gözlemim T-soft kullanan bir çok site meta title ayarlarında ciddi hataları olmalarına rağmen çok iyi sıralama aldıkları yönünde.
Tabi burada şimdiye kadar yazdığım herşey kanıta dayalı olmayan gözlem.
bunu kanıta dayalı olarak 5-6 ay sonra sitemdeki gelişmelerle birlikte yazacağım.
Sonuç olarak şunuda ekleyeyim. Burada amacım e-ticaret yapan yapacak olan arkadaşlar için kişisel tecrübe aktarımı olmaktan başka bir şey değil. Sonuçta ne t-soft ün nede OPENCART ın sahibiyim.
herkese iyi forumlar
20 Mart 2022 güncelleme
Gelişmeleri yazmaya devam ediyorum. Öncelikle Front-End ekibinden Sibel hanıma teşekkürü bir borç bilirim. Tasarım kodlama aşamasında bize hertürlü yardımı ve işbirliğini yaptı.
2 ayı aşkın bir süreçte tasarım, kodlama ve giydirme işlemi sonrası sitemizi taşıdık.
1 Haftadır sitemiz yayında. Bu süreçte yaşadığım tecrübeleri aktarayım. T-soft tarafından inanılmaz bir destek görüyorsunuz.
Panel kullanımıyla ilgili uzak bağlantı yapılıp eğitim veriliyor. Bunun haricinde hafta içi eğer çözemediğiniz yerler olursa destek ekibi uzak bağlantı yapıp yardımcı oluyor.
Ticket açtığınızda neredeyse anlık dönüş alıyorsunuz.
Diğer gelişmeleri yani aktarmaya devam edeceğim.