Selamlar,
Bugün sosyal ağlardan iş çevresi edinmek, iş fırsatlarını yakalamak adına çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Forumdaki çoğu arkadaşla sohbetimiz sırasında sosyal medya kullanma konusu açıldığında, instagram, twitter bazen facebook'tan öte cevapları çok nadir alıyorum.
Halbuki gerek bir network oluşturmak gerek ise yeni iş fırsatlarını yakalamak için en etkili platform LinkedIn.
Bireysel çalışıp İş arayan arkadaşlarla sohbet ettiğimiz zaman ise, kariyer.net, işkur gibi platformlardaki ilanları takip ettiklerini, sonuç alamadıklarını söylüyorlar. Onlar zaten astronot arıyor. Boşverin onları.
Bir LinkedIn hesabı mutlaka açın, bu hesapta yapmanız gereken ilk şey profilinizi çok iyi şekilde doldurmak. Fikir edinmek için sektörünüzde isim yapan kişilerin profillerini inceleyebilirsiniz. Ama kopya çekerken yapmadığınız birşeyi yapıyor, biliyor gibi göstermeyin.
- Yüzünüzün net göründüğü bir profil fotoğrafı ekleyerek başlayın
- Eğitim, Staj, Gönüllü iş vb. gibi kısımların açıklayıcı bir biçimde doldurun (İş aradığınız sektörlerle ilgili olanlarını eklemenizi öneririm.)
- Yetenekler kısmının ana ve önemli konu başlıkları üstte yer alacak şekilde dizayn edin (Bunların testlerini de tamamlayın, LinkedIn onaylı olun.)
- Günlük limitleri aşmayacak şekilde, önerilen kullanıcılar kısmından, sektörünüzle alakalı insanları hergün düzenli olacak şekilde ekleyin, (Bağlantılar kısmının görünürlüğünü gizleyin. )
- Hizmet veriyorsanız profili o şekilde dizayn edin, bilgi içerikleri paylaşın, reklamı bu şekilde yapın, direkt reklam gönderisi hoş karşılanmıyor. Öne çıkarılanlar kısmı bilhassa önemli.
- İş ilanlarına başvururken alt kısımda 'bu türdeki ilanları takip et' butonu var, onu aktif edebilirsiniz, yanlış değilsem aktif olarak geliyordu zaten. İlanı oluşturan profil ile ortak bağlantılarınız varsa onlara ulaşıp referans istemekten çekinmeyin. Bu ilanlara başvururken asla yalan söylemeyin, mülakatlarda tekrar soruluyor bu sorular, belirli bir süreye dayalı ödev verip yapmanızı isteyebiliyorlar.
En önemli adım; bana bağlantı isteği gönderin
https://www.linkedin.com/in/goktugderin/