Ya anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz. Aşağıdaki görsele dikkatle bakın ;
Yeşil olan kısım : Eski sistem .com.tr kayıt yöntemidir. Onu seçerek reglerseniz size evrak göndermeniz için 15 gün verecek ve 15 gün sonunda evrak gelmezse domaini düşürecek. Ayrıca başvuruyu yaptığınız anda domain reglenmiş gözükür.
Mavi olan kısım: Yeni Trabis sistemi ile .com.tr kayıt yöntemidir. Onu seçerek devam ederseniz ödemenizi yapar ve siparişi tamamlarsınız. Sistem ön başvuru talebinizi alır ancak domain henüz reglenmediği için boşta gözükür. Trabis açılana kadar birisi marka başvurusu yaparak yeşil olan yöntemle domaini reglemezse domain Trabis açıldığında ilk ön kayıt başvurusu yapana reglenir ve kullanım başlar.
Bu anlatımla da anlamazsanız size diyebilecek hiç bir şeyim yok. xxx domain regledim diyorsunuz , bizde bugüne kadar yüzlerce müşterimize yüzlerce domain regledik. Para kazandığımız sistemi sizden daha fazla dinlemeyeceğim

Başka birinin alabileceği bir domaine ön başvuru yapmak sizin benim mesajlarımı alıntılayıp birşeyler ıspatlamaya çalıştığınız kadar mantıksız. 1. seçeneği seçersenizde zaten trabis süreci başlarsa domain sizin oluyor e azından domaini sağlama almış oluyoruz 2. seçeneği seçmenin boşa kürek çekmekten farkı yok isterse 2 ay panelinizden görünsün bir başkası zaten kayıt edebiliyor akşamdan beri bunun için miydi çırpınışlarınız iyi güldüm gece gece siz boş dominleri elinizde tutmaya devam edin tabi başkası rezerve etmezse