bilimokur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Bilgiler için teşekkür ederiz. Binance wallet oluştururken bir şifre ve kelimeler verdi bana. Private key o şifre mi oluyor?

Bir de yeni çıkan token ların scam olduğunu nasıl anlarız?
Şifre dediğiniz 64 karakter ise evet o private keydir. Kelimelere de seed phrase deniyor, private key olmasa bile onları bilerek cüzdana ulaşabiliyorsunuz. Ama ben yine de private keyi saklamanızı tavsiye ederim.

Yeni çıkan tokenlerin scam olup olmadığını anlamak çok zor, birçok farklı tool var ama scammerlar o toolları bile bypass ediyor ne yazık ki. Ben yine de bazı tooları bırakayım, siz onları inceleyin.

> honeypot.is: Bu site honeypot scami olup olmadığını kontrol eder, bu scam en temel scam türü olduğu için her coinde kontrol yapmanızı öneririm.
> moonarch.app: Bu site likidite kilitlerini ve contract kodunu incelemeye yarar, likiditesi kilitli olmayan hiçbir tokene girmeyin.

Bunlara ek olarak çıkan tokenlerin hacimlerini kontrol edin, Telegram grupları aktif mi kontrol edin. FOMO'ya kapılmayın, fazla para yatırmayın. Günde binlerce token çıkıyor, 99%'u scam oluyor ne yazık ki.