Concor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhabalar,

Bir ilana istinaden sıfır elektronik bir cihaz alacağım. Piyasanın altında satıyor satan kişi. Görüştüğümde ürünün sıfır olduğunu ve kendisinin aracı olduğunu söyledi. Yani sattığından komisyon falan alıyor herhalde öyle bir şey diye düşünüyorum. Ben de faturası var mı adıma fatura kesilirse ancak alabileceğimi söyledim. Tamam faturayı satıcı şirkete kestirir gönderirim sana dedi. Şimdi bana bir pdf gönderdi adıma kesilmiş bir fatura var e-arşiv fatura ve satıcı şirkete ait iban bilgisi vs faturada var. Ama arkadaş havale için kendisine ait bir iban verdi. İban kendisinin yani ödemeyi kendisine yapmamı istiyor. Şüphe içinde kaldım. Dolandırılmamak için bu e-arşiv faturasının gerçek, orijinal olduğunu nasıl anlayabilirim veya bu faturada yazan ibana mı ödeme yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Sana faturayı kesen firmayı banka havalesi yapmazsan, satıcı firmanın hesabında borçlu olarak gözükürsün, bu da senin başına püsküllü bela olur. Ispatlamaya çalıştığında o kişiyle bir bağlantımız yok diyip madur olan sen olursun.
1- Şahsına ödemeyi yapmanı istediğin kişi, fatura bedeli kadar mı ödeme istiyor? Parayı kendinw göndermeni istemesi normal değil.
2- Komisyoncuysa, sen firmayla ödeme işlemlerini halledersin, o aradaki şahısta komisyon olayını firmayla halleder.
3- Adına Kesilen faturayı güvenme, photoshota vs ayarlanıp sana gönderilmiş olabilir. gib.gov.tr gibi platformlardan yada firnayı arayıp kesinlikle bilgi al.