sonuç: bağkur otomatik başlatılıyor ve bağkur ödemek zorunlu.
1. Gün:
-Başvurular henüz internet üzerinden yapılmıyor vergi dairesine gidilmeli.
-Kayıtı olduğunuz vergi dairesini https://ivd.gib.gov.tr/ adresi üzerinden BİLGİLERİM - SİCİL KAYDIM sayfasının alt kısmında bulunan Mükellefiyet bilgileri bölümünden öğrenebilirsiniz.

2. Gün:
Vergi dairesine gittim yeni yasa olduğu için orada ki kişiler bir kaç yeri arayıp bilgi aldı dilekçe yazmam gerektiğini söyledi bende elimde dilekçe örneği olduğunu söyledim kendi dilekçenin boş halini getir çıktı alalım gelen olursa onlara da direkt veririz dedi bende getirdim doldurdum kendi dilekçemi sonrasında dilekçemi aldı işleme sokunca bankalar ile irtibata geçicez hesap açılacak oradan da bir belgeyi alıp bize getireceksin sisteme işleyeceğiz dedi bizden haber bekle şu an için dedi haber verdikten sonra bankadan gidip hesap açıp gerekli belgeleri bize getireceksin denildi. Dilekçe örneğimi aşağıya bırakıyorum bu konuyu bir şey oldukça güncelleyeceğim abone olabilir veya yorum atıp bekleyebilirsiniz güncelleme sonrası mesajları alıntılayıp bildiri yapacağım.

Dilekçe örneğim:

Word hali baş kısmını silip belgeyi vereceğiniz vergi dairesinin adını ekleyin.
Alıntı
BELGEYİ VERECEĞİNİZ VERGİ DAİRESİNE ,

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B maddesi kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği faaliyetimin gelir vergisinden istisna olduğunu belirten belge verilmesini talep etmekleyim, İş bu belgeyi, 318 Seri Nollu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin "Bankalar tarafından yapılacak işlemler ve tevkifat uygulaması" başlıklı 5 inci maddesi uyarınca sosyal içerik üreticileri ve uygulama geliştiricilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri hasılatların yatırılacağı hesap açılışında kullanılmak üzere bankalara ibraz edilmek üzere talep etmekteyim, Belgenin verilmesine esas olan hususların aksine bir durumun tespiti veya sonradan ortaya çıkması halinde, ziyaa uğratılan vergi ve buna bağlı ceza, faiz ve zamlardan şahsımın sorumlu tutulacağını kabul etmekteyim, İstisnanın uygulanmasında, Genel Tebliğdeki usul ve esaslara uyulmaması halinde gerekli müeyyidelerin uygulanacağını kabul etmekteyim,

Saygılarımla,

Ad SOYAD :
TC:
TEL :
İmza :
3. Gün:
Bugün önemli bir gelişme oldu bazı kişilerde bağkur başlangıcı olduğu fark edildi bazı mali müşavirler bağkurun da ödeneceğini söylüyordu fakat vergi istisnası olduğu için vergi işlem merkezini aradım çok sıra vardı o sırada telefonda beklerken arabaya atlayıp vergi dairesine gittim telefonu kulaklık moduna alıp orada ki yetkiliye sorduğumda bağkurun olmadığını bağkur ödeme zorunluluğunuzun olmayacağını söyledi bende böyle böyle olanlar var dedim onlar ne peki dedi onlarda farklı bir şey olmuş olabilir fakat bize gelen şuan ki bilgilere göre bağkur gerekmiyor zaten baktığın zaman vergi istisnası bu için rahat olsun bağkur yok dedi bende ortalıkta fazla bilgi kirliliği var sende öyle kendince fikir üretiyorsun şu an ki bilgilere bana bilgi aktarıyorsun fakat yasa daha yeni tam oturmadı ya tam oturttuktan sonra bağkurun da alınacağı söylenirse ne olacak gelip tüm istisna haklarımızı iptal edip yolumuza devam edeceğiz dedim oda için rahat olsun dedi o sırada bende tamam diyip çıktım bi 15dk sonra telefonda sıra bana geldi sorunumu telefonda ki kişiye aktardığımda direkt olarak beni sgk yönlendirdi orayı aramamı söyledi 1 saat telefonda bekleyip 10 saniyede kapattım sgk aradığımda arkadaş bu konuyla ilgili biraz bekleteceğim sizi dedi araştırmasını yaptı geldi ve bana bir madde okudu gelir asgari ücretin günlüğünün 30 katından az ise bağkur ödemeye gerek yok gibi bir şeyler söyledi bu şekilde konuşması oldukça kafamı karıştırdı bende şöyle sordum "Kısaca asgari ücretin günlüğü 166tl gibi bir rakam bunun 30 katı 5bin tl falan eder günlük youtube gelirim 5 bin tl değil ise bağkur ödememe gerek yok öyle mi? dedim" bunun üzerine madde bu şekilde evet efendim şeklinde karşılık verdi fakat öyle dese de kafam karışık hala kanun netleşmesini beklemedeyim yarın gidip başvurumu askıya aldırma düşüncem mevcut. Bilgi kirliliği çok fazla kurumlar dahi %100 bir şekilde emin konuşamıyor bugün bağkur açılanlardan biri vergi dairesinde ki yetkiliye sorduğunda bağkur ödeme sen bir süre ona düzenleme gelecektir tarzında karşılık almış bakalım sonumuz hayrola bilgi aldıkça güncelleyeceğim konuyu abone olup yorum atıp bekleyebilirsiniz. UZUN LAFIN KISASI "Bağkur %90 yok gibi fakat %10luk ihtimal ile bağkur ödemesi de olabilir."

4. Gün (İşlemleri bitmiş bağkuru başlamış arkadşatan alıntı)
Alıntı
Sgk gittim. Durumu anlattım. 001 Yıllık Gelir Vergisi kodu ile açıldığından dolayı otomatik olarak Bağ-Kur başlıyor. Bunu iptal edemiyorsunuz ama gel gelelim ki Gmsi belgesi ile İnşaat firmaları bağkur ödemeden harıl harıl çalışıyorlar. Yarın bir düzenleme gelmesi halinde bağ-kur prim borcunun silinip silinmeyeceğini sorduğumda ise belli olmayacağı silinir diyemeyiz dediler. Vergi dairesine gmsi gibi bir belge verip veremeyeceklerini sorun verirlerse getirin dediler.

Tekrar Vergi Dairesine geldim. Durumu anlattım. Bağ-kur ödemen gerekiyor denildi. Dedim ki ben bu faaliyetimi kapatmak için interaktif üzerinden mi dilekçe yazacağım dedim. "Kapatamazsın neden açtın. Kapatmıyoruz." diyen bir personel ile karşı karşıya kaldım. Yaşına hürmeten (+50 diye düşünüyorum) sakince anlattım ama takılı kaldı kapatamazsın ödeyeceksin tabi lafına. Şuan ortama bakarsak bağ-kurdan kaçış yok. Bu yüzden ivd üzerinden faaliyet sonlandırma dilekçesi vermeyi düşünüyorum.
Ayrıca hesaplarsanız;
istisna ile beraber : hesaba yatan 3000 tl %15 kesildi. 2550 tl kaldı. 1700 tl bağkur ödedi. kaldı 850 TL.
istisnasız : hesaba yatan 3000 tl. kdv gelir/gider yaptı kesinti 0. 150 muhasebeciye, 200 ortalama aylık vergiler ödedi kaldı 1700 tl. 1700 bağkura verdi. 950 tl kaldı.