Bazı durumlarda o paranın gelmeyeceğini bilsen bile veriyorsun parayı. Çünkü göz görüyor gönül el vermiyor. 2 yerde param var alamıyorum, daha doğrusu isteyemiyorum bile. Onlarda çok rahat sağolsunlar
Borç verirken ya senet alacaksın garantiye almak için yada karşı tarafın vermesini bekleyeceksin. Ama sizin durum daha zor çünkü kabul etmiyorsa iş daha farklı yerlere gider. İşiniz zor Allah yardımcınız olsun..
Hocam zaten verdiğin kişiler tanıdık oluyor sen senet lafıı açabilecek biri olsan zaten o borcu onlara vermezsin.
Ben borç vs işlerine hiç girmem. Almamda vermemde. Ama babam akraba arkadaş vs borç verip geri alabildiğini görmedim henüz.
Adamlar borç alıyor senelerce ödemiyor hatta yeri geliyor 2.3. borcu bile istiyor. Veren kişi isterken utanıyor. Bizim ülkenin genel sorunu bu galiba. Borcu veren isterken utanıyor
Çok sıkışığım diye bir akraba babamdan borç istemişti. Aldığı para ile evde mutfağı yenileyip gezmeye tatile falan gitmişler. Babam tabi geri alamadı verdiği parayı geri alabildiğini görmedik henüz. Annemde seneler sonra öğrendi konuyu , sağda solda akrabalara herkese rezil olsunlar diye durumu anlatmış. Yine tık yok. alan rahat , veren isteyemiyor utanıyor istemeye