Merhaba, CV oluştururken özellikle yazılım üzerine en büyük hatalardan birisi udemy de x dili sıfırdan ileri seviyeye eğitim sertifikası şeklinde udemy de aldığı eğitimlerin sertifikalarını koymaktır. Bu IK karşısında adayları biraz komik duruma düşürebiliyor. Eğer yazılım alanında CV hazırlıyor iseniz nokta atışı alana özel spesifik şeyleri CV nize eklemeniz faydalı olacaktır. CV hazırlarken 3-4 sayfa CV nizin olması adaya hiç birşey katmaz. En iyi CV sade ve nokta atışı olarak bilgilerin paylaşıldığı CV dir. Örneğin yazılım alanına başvuruyorsanız cv nize x mağazasında satış temsilciliği yaptım yazmanıza gerek yoktur. Diğer bir konu ise CV nizi mutlaka PDF formatında hazırlayınız. Süslü ve rengarenk CV şablonlarını fazla kullanmamaya özen göstermeniz iyi olacaktır. Ne kadar sade ve düzenli o kadar dikkat çekici olacaktır. Fazla renk ve süs karmaşası öne çıkan yeteneklerinizin okunmasını zorlaştıracaktır. Sebebi çok fazla renk şablonlu CV lerin dikkat dağıtmasıdır. CV hazırlarken mutlaka bir profil fotoğrafı koymanız faydalı olacaktır. Bu instagrama attığınız günlük fotoğraflar gibi değil de beyaz, gri temiz bir duvar önünde belden üstünüzün çıkacağı şekilde net bir fotoğraf olması yine sizin faydanıza olacaktır. Şimdiden başarılar diliyorum.