Ben senelerce o haberleri yaptım.
Gazeteciler özgür değildir çalıştıkları kurumun politikasına göre haber yaparlar.
Yoksa o haber yayınlanmaz o haberci maaş alamaz.

Ben Halk TV ana haber spikeri İrfan Değirmenci ile ATV'de beraber çalışmaya başladım.
İrfan Değirmenci ATV'de nasıl başladığını anlatır, biz Ankara İletişimden davet edilen 3 öğrenciydik beraber başladık çalışmaya.
Sonra İrfan 2001 krizinde Star a geçti, ben de atv den çıkarılıp 6 ay işsiz kalıp CNN Türke geçtim.
A-Haber Ana Haber spikeri Salih Nayman da üniversitede en yakın 3 arkadaşımdan biriyidi.
İrfan ile Atv'de 2 sene geçirdim, Salih ile Üniversitede 3 kişilik yakın bir arkadaş grubumuz vardı...

Yani televizyonda izlediğiniz şeylere çok kıymet vermeyin.
Televizyonda izlediğiniz tartışma programları izlediğiniz evlilik programları, izlediğiniz yarışmalar çoğu zaman kurgudur.
Çoğu zaman canlı yayın sandığınız programlarda cast ajanslarından para ile tutulmuş figüranlar program ekibinin istediği metinleri konuşurlar.
Sokağa çıkıp röportaj yapın 10 kişiden 5-6 sı hükümeti eleştirir 3-4'ü hükümeti destekler.
A Haberdeyseniz sadece hükümeti destekleyenleri yayınlarsınız, Halk Tv deyseniz sadece hükümeti eleştirenleri yayınlarsınız.

Hatta bazen muhabire sipariş haber gelir.
Dolarını bozduran insan haberi yap derler. Nereden bulacaksın dolarını bozduran vatansever adamı?
Gider iktidar partisinin yerel örgütlerinden bir arkadaşını ararsın, o bir tanıdığını döviz bürosuna gönderir döviz bozdurmaya.
Sen de o adamı yakalamış röportaj yapıyormuşsun gibi sorarsın. O da devleti milleti için nasıl döviz bozdurduğunu anlatır.
Ya da elektrik faturalarına isyan eden insan haberi yapın derler.
Bizi televizyona çıkarmıyorsun diye sürekli şikayet eden bir akraban tanıdığın vardır.
Ona gidersin, komşuları organize eder, ellerine fatura alıp televizyonda görünmek için yüksek elektrik faturalarına isyan ederler.

Bu halk bunu hakediyor.
Gazetecisine sahip çıkmayan, gazetecisine satılık diyen, gazetecilerini sermayeye karşı korumayan bu halk kendi derdini anlatacak gazeteci de elbette bulamaz.
Bunu gazeteciliği bırakıp ticaret yapmaya başlamış bir eski bir muhabir olarak söylüyorum.