Selamlar, çok fazla siyasi ve dini tartışmalara girmem. Profesyonel anlamda R10'u kullanırım.
Fakat bir süredir aklıma takılan bir şey var. Sonuçta ekonomimiz oynak olduğundan ve biz de bu ülkenin vatandaşı olduğumuzdan illaki bize de değiyor ucu.
Mevcut yönetim döviz bu kadar oynarken ve halka zarar verirken faiz kararları almayı dinen haram buluyorken; KYK borcunu 1 ay ödeyemeyen ya da geç ödeyen öğrenci arkadaşların borçlarına geciktirmeden faiz uygulamayı neden haram görmüyor?
İnanın düşünüyorum düşünüyorum bir cevap bulamıyorum. Çeşitli tartışmalar içerisine girmeden bunu yorumlamamız mümkün müdür acaba?
Tabi belki de birçok örneği vardır bu durumun ama aklıma takılan örnek bu oldu bir süredir. Merak ediyorum gerçekten. Faiz aynı faiz. Yani dini açıdan bir farklılığı yok.
Peki halkın ve ekonominin iyiliği için faiz kararları alınmıyorken zaten mezun olduğunda bile işsiz kalacağı bilinen (uzun süredir işçi alımı olmayan bölümlere binlerce öğrenci alınıyor her yıl) öğrencilere kredi verip öde(ye)mediklerinde neden faiz yükü sırtlarına bindiriliyor geciktirilmeden?
Hocam yanlışım varsa birisi düzeltsin kendim kyk alıyorum, kyk alan ve ödeyen arkadaşlarımda var ben alırken de faiz olmayacağını belirtmişti şube çalışanı, durum şöyle olabilir, kyk sını kredi kartından da harcayıp ödemeyenlerin, faiz ödemesi gayet normal, ama eğer normal yatan burs için faiz ödeniyorsa cidden saçma dediğim gibi, faiz ödeyen görmedim, bu sene son zaten ödeme sırası gelince varmı yokmu yazarım buraya