Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum yerde 5 yıldan daha fazla zamandır tt ve bimcell hatlarıyla sorun yaşıyoruz. Hem sesli görüşmede hem de 3g data hizmetinde ciddi bir zayıflık var.
Bulunduğum yer bir köy, ancak ilçe merkezine uzaklığı 5 km. Yaşadığım köy tamamen düzlük, yakın çevrede sinyal kesecek derecede dağ tepe bina yok. Tren istasyonuna 400m. bartın istanbul D010 yoluna 450, üniversite kampüsüne 700 metre uzaktayım. Köy nüfusu 1300, ilçe nüfusu 63000. Bu detayları özellikle veriyorum ki, bulunduğum nokta öyle dağ başı taşra vs bir yer değil.
TT sinyali çok kötü. Sesli görüşmede çoğu zaman kesinti oluyor. Daha önce durumu bildirdim, konrol ettiler. Geçen gün yine kontrol ettim.
Her ikisinde de sorun yok dediler. Onlar aradığı zaman seste hiçbir kesilme olmuyor. Ancak biz tanıdıklarımızı aradığımız zaman kesintiden konuşamıyoruz.
Soruyu özellikle bu şekilde sordum. Biz konuşamıyoruz ama güya sinyal iyi. Acaba bilerek sinyal gücünü düşürüyorlar mı? Ya da kapsama alanında işlerine geldiği gibi sınırlama mı yapıyorlar?
Çevrede bina dağ tepe olsa engel oluyor diyeceğim. Ancak dümdüz arazi.