Yamako adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç sormayın hocam 600-700 tl için şirket kurulurmu bende anlamadım. Muhasebeci 200 TL. Şirket Kuruluş masrafı 600-800 TL. Bende şimdi 800 Tl kazansam 122 TL KDv. 101 TL gelir verigisi. 200 Tl de muhasebeci. Bana Kalır 377 TL. Üstelik evi göstersem giderlere her şeyide tam yazmıyorlar. Elektrik doğalgaz su. Sadece belli kısımları gider yazarım diyor müşavir. Ne biçim iş anlamadım. Beyan etmesek yarın bir gün incelemeye alsa 800 tl lik gelire gecikmesidi kdvsi stopajı vergi zayi filan 1000 tl istiyor. Devletimiz milletin derdiden çok geç anlayıp işlem yapıyor. Ondan sonra gel sen bakayım diyip ceza kesiyor. Şuan piyasa durgun kimseyi pek ellemiyorlar. Seneyede seçim filan derken pek sesleri çıkmaz ama seçimden sonra büyüklerden başlayıp herkesi tek tek incelemeye alacaklar. Herkes gardını alsın. R10 ticaret yaptığını para verişinde bulunduğunuz kişilerden korkar hale geldik. Para gönderdiğin veya aldığın birisi inelemeye girerse sıramız daha erken gelebilir.
Siz o hesaba aylık 1500 TL bağkuruda ekleyin, bu arada istisnadan yararlansanız bile mükellef yaptıkları için bağkur doğar. Bir yerde sigortalı çalışmayan arkadaşlara tavsiyem 700-800 TL gelir için bu işlere girmesinler. Ya sigortalı bi iş bulana kadar yada aylık kendini kurtaracak seviyeye gelene kadar ödemeyi bekletsinler.