Merhaba arkadaşlar..
Öncellikle herkese hayırlı günler diliyorum. 1 Sene önce bi firma ile web sitesi kurulumu için anlaştık. 4500₺ Fiyat biçildi, kabul ettik sistem de e-ticaret yazılımı. Hosting domain arama çabasına girdim işin içine aracı girince hosting ücretsiz veririz denildi ( yada ben öyle anladım ) Hostingi kendi alanlarına yüklediler, domaini başka siteden aldım. Aradan gel git 1 sene geçti kendime vds server aldım sitenin hosting hakkı bittiğinde içine atabilmek için. Şuan web yazılımcı hocam bana bunları demediğini şu şekil denildiğini söylemiş:
+Ömür boyunca sitenin kodlarını kessinlikle verilmeyeceğini.
+Başka hostinge taşınmayacağını.
+Başka hostinge taşınacağını bilseydim ona göre ayarlamasını yapardım.
Gibi şeyler söylendi yani kısacası bana sadece dıştan görünüşünü, ve siparişlerimi takip edebileceğim bi alanı satmış bu fiyata. Eğer istersen 700 ₺karşılığında tekrar hosting süresini uzatabileceğini söyledi. Siz değerli bu işin içinde olan arkadaşlar gerekli bilgilendirmeyi yaparsa çok sevinirim. (yorumlarınız çok önemli)
Anlaştığınız sürede satış sözleşmesi neyse o uygulanır. Size bu satış sözleşmesini sunmadıysa yazılımı teslim etmek zorunda elinizde bu iş için kesilmiş bir fatura mevcut mu ? Mevcut ise yasal yollardan hakkınızı arayabilirsiniz. Eğer size yazılı olarak bu üstte yazdıklarını belirtmediyse yazılımı sorunsuz şekilde kodları ile teslim etmek zorunda.