Windows mu Linux mu sorusunun yanıtı şahsi fikrim olarak MacOs tur.
1 adet m1 8gb ram Macbookum var, 2 adet i7 16gb ram Windows laptopum var, 2 adet celeron/i3 işlemci 4gb/8gb ram linux yüklü laptopım lubuntu ve mint yüklü.
Aynı anda 5 laptop üzerinde çalışıyorum. Bu cihazların 3 ü ofiste 2'si evde.
Üzerine bir de m1 ipad prom var magic klavyeye taktım mı laptop gibi oluyor.
Tüm bu cihazlardan sadece 1'ini seçecek olsam kesinlikle hiç düşünmeden macbook'u seçerim.
Macbook'u seçemiyorsam windows olanı seçerim.
Çünkü macbook ekranı, pil süresi, kararlılığı, güvenirliği vs hepsinde açık ara önde.
Linux ile Windows arasında kaldığınızda eğer yapacağınız ana işe özel hazırlanmış bir linux sürümü yoksa her işi yapabileceğiniz windows sürümü ile devam edersiniz.
Bazı arkadaşlar bir çok linux sürümü denediklerini ve sonunda bir sürümde karar kıldıklarını yazmışlar.
İş yöneten insanların böyle lüksleri yoktur.
O işletim sisteminden bu işletim sistemine geçmezsiniz.
Bir işletim sistemini kurup senelerce stabil ve güvenilir şekilde çalışması beklenir.
Eğer siz ayda bir linux sürümü değiştiriyor, işletim sistemi değiştiriyor bilgisayar formatlıyorsanız bu iş sizin için kurcaladığınız bir hobidir.
İşletim sistemi kurup kaldırmak değiştirmek vakit kaybıdır.
Hangi işletim sistemini seçeceğinizi bilmiyorsanız windows kullanırsınız.
Apple ekosisteminin faydalarına hakimseniz ve bütçeniz yeterliyse macos kullanırsınız.
Eğer yapacağınız spesifik bir iş varsa ve bu işe özel hazırlanmış bir linux sürümü varsa ya da kendi linux sürümünüzü hazırlayabilecek kadar işe hakimseniz linux kullanırsınız.