capanoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir yakınımıza borç verdik , verdiğimiz borcu annesinin ameliyatı için kullandı. Aradan iki yıl geçti bir kere bile konusunu açmadık isteme vakti gelince param yok ödemiyorum diyip borcu annesinin üzerine yükledi. Annesi şuan kanser hastası. Bende utanıp gidip annesinden isteyemiyorum.
Siz siz olun birine para verirken kendizi garantiye alın. Uykularım kaçıyor.
Ya sabır
Demin şuraya yazdım konuları karıştırmışım herhalde ama sizede uyuyor. https://www.r10.net/1081805528-post58.html

Yapmanız gerekenler.
1-) Borçlarınızı 2 şahit huzurunda yazın.
2-) Eğer arkadaşın borcunu yazdırmak istemiyorsa onun bir velisi (anne, baba vb.) ile bu işlemi yapın.
3-) Borcunun ödeneceği süreyi kesinlikle yazdığınız kağıda belirttin.
4-) Borcu belgelendirirken şüpheye meal kalmayacak şekilde detaylandırın.
5-) Borcun zamanı geldiğinde ödenmediyse şahitler huzurunda geçerli bir neden olup olmadığına bakın geçerli bir neden yok ise hukuki yollardan hakkınızı arayın.

Belkide annesine borç olarak değil yardım olarak aldım dedi. Belkide gerçekten annesi istedi ve borçlu olan annesi. Belkide size daha önce yaptığı yardımlara binaen aldı sizde dahil kimse bu ticareti bilmiyor.

Ben şahsen anne yerine koyuyorum kendimi eğer benim üzerime bir borç var ise ben borçlu şekilde ölmek istemem.

Verilen borçların ne şekilde verileceği Kuranda anlatılmış ne yazık ki böyle şaibeli durumlar da hep sorunlara neden oluyor. Borç verirken yazın. Şartlarını ve vadesinide belirtin. 2 tanede en az şahit tutun. Ondan sonra bu kadar dert etmezsiniz.

Sadaka olarak bağışlama şansınız yok anladığım kadarı ile ama eğer gücünüz olsaydı ben bağışlayın derdim. Allah verecektir mükafatını.