Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi uzmanlık alanınla ilgili bir şey bulursan, hem altyapısını zevkle hazırlarsın hem de piyasayı bildiğin için gelir getirir mi getirmez mi bunu öngörebilirsin. Mesela @mcatakcin; hocamızın bu konuda, yani internetten para kazanma ve fırsatları değerlendirme noktasında çalışmaları muazzam. Videolarını da vaktim elverdikçe izledim, bildiğin gerçek örneklerle motivasyon videoları çekmiş.

O ne yapmış? WordPress hızlandırma işiyle başlamış, sonra bunun eğitimini hazırlamış. Atıyorum sen de WordPress ile ilgili bir alan seçip (senin de uzmanlığın WordPress) bunun e-kitabını veya videolu eğitimini hazırlayabilirsin. Örnek olarak WordPress'te bilinmeyen iç SEO püf noktaları ya da ne bileyim temasıdır, eklentisidir. Hani AdSense için diyoruz ya niche bir alan.
@mcatakcin bu niche alanı bulmuş, forumda optimizasyoncu çok olmasına rağmen farklı yöntemler geliştirip ilerlemiş. Üstüne de bunun eğitimini satmak gibi bir şeyi akıl edip ticari zekâ göstermiş.

Sen de WordPressçisin, site hızlandırma olmaz başka şey olur böyle bir yol çizebilirsin kendine. Kimsenin yapmadığını yaparsan, asıl işte o zaman pasif gelir olur bu. Herkesin yaptığını yaparak zaten herkesleşmiş şeyden çok kazanamazsın.
Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam , etiketlediğiniz kişiye gelirsek sektörü mahfettiği için pek hoşlanmıyorum kendisinden. Tabiki bunu bir kıskanma gibi algılamayalım kişi ilede kişisel bir problemim yok. Eğitim sattığı onlarca kişi forumdan farklı onlarca kişinin web sitelerini hızlandırdı ve yine kendisinin verdiği eğitime lafım yok ama iş ile alakası olmayan kişiler bu eğitimi aldıktan sonra hızlandırdığı siteleri mahfettiler. Defalarca eğitim aldığı halde web sitelerini hızlandırıp mahfetmiş kişilerin yaptığı hataları düzelttim o sitelerde. Uzatmadan toparlarsam bu tarz bir mantıkta gelir sağlamayı pek istemem kişiyede bol işler hayırlı kazançlar dilerim😊