mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pek de öyle değil hocam.
her gün iş yaparak tanıştığım yeni insanlardan biliyorum.
hukuk okurken, mühendislik okurken yada mezun olmuşken elini çekip dijitale yönelenler var.
O zaman herkes dijitale yönelsin ?

bu bakış açısı yanlış. Dijital ortamdan gelir elde etmek herkesin harcı değildir. Real hayattan çok daha zorlu ve sancılı olabilir.
Sabır, uykusuz geceler, maddi zorluklar, insanların seni anlamaması, bazı zamanlarda asosyallik gibi durumlar olabiliyor. Bunlwea katlanmayacak kişiler dijitale gelince başarısız olup daha kötü oluyor.
Bu sebeple arkadaşa tavsiye verirken arkadaşın psikolojisini anlayıp yorumlamak lazım.
Konu sahibine gelince ;

hocam ben 6 sene okudum mühendisliği. Başarısız bir öğrenciydim. Çünkü çalışmıyordum. Baktım olmayacak 2 senede 3 yıllık ders verdim mezun oldum. İşsiz kaldığım dönem 15 günü geçmedi. İstediğim parayı hep aldım. Çünkü işimi yapıyordum. Hatta fazlasını. Ama severek mi ? Maalesef hayır. Ruhum kişiliğim özel sektör İçin uygun değil. Ama fikirlerimi hayata geçirebilmek için bir süre katlanmalıym.eğer fikirler projeler olmazsa mühendislik benim altın bileziğim

tavsiye veremem ama bence bölümü bitirin. Yine devam edin. Böyle bir sene daha kaybedersin ama bırakırsan 3 sene kaybedersin tim