Merhaba dostum,
Bir Elektrik Elektronik Mühendisi olarak sana bunları yazıyorum. 3. Sınıf tüm yılların en zor yılıdır. Alan yönelimi bu yıl yapılır. Seçim yapmak ayrı bir zorluk, yaptıktan sonra dersler ayrı bir zorluk fakat bitiyor. Bu konu da tedirginliğin olmasın. Bende zorlanmış ve hatta bırakmayı düşünmüştüm sonra 3 yılda bitti

Okullarımızdaki en büyük sorun öğretilenlerin gerçek hayatta nerede karşılığı var oluyor. Mesleki açıdan hangi yönü belirlemek istiyorsun onu bulmalısın. Dediğim gibi alan yönelimi yılıdır 3. sınıf. Elektrik ise elektrik; elektronik ise elektronik dersleri ve bu alanda neler yapılıyor bakmalısın. Yazılım alanı her iki alan için olmazsa olmaz.
Kendin şu anda yaptığın iş üzerine eğilebilirsin. Hatta okulu bitirdiğinde bu alanlara devam edebilirsin. Fakat ne olursa olsun okulunu bitirmende fayda görüyorum ki aslında %51'lik kısmı geçmiş gibisin.
Planlayarak her iki tarafı da ilerletebilirsin. Bulunduğun dönem içerisinde ders belirle 2, 3 tane sonra onlara odaklan ve geç. Bir bakacaksın okul bitti ve belki derslere ve bölüme olan ilgin değişmiş ki ben öyle olacağını düşünenlerdenim.
Başarılarının devamını dilerim dostum.
içimi bir nebzede olsa rahatlattınız teşekkürler hocam 😊