Öncelikle anlatacak biri bulamadığım için buraya içimi dökmek istedim.düşüncelerinizi merak ediyorum
Elektrik elektronik mühendisliği 3. Sınıfım. Bölüme karşı ilgi besleyemiyorum bu yüzdende kendimi bu bölümde geliştiremiyorum (mezun mühendislerin halini görmem bölümden soğutuyor)
İlgisiz olduğum için bu dönem nerdeyse tüm derslerden kaldım yani okusam bile okul uzayacak. Zorluğundan bahsetmiyorum bile.
youtube sektöründe belli miktarlar kazanıyorum şuan fakat sanal olduğu için herhangi bir garantisi yok yarın dibede düşebilirim. Okurken aileden hiçbir destek almama gerek yok kendi kendime çok rahat yetebiliyorum. Sizce okurken kendi işlerime ağırlık verip üniversiteyi kaç yılda bitirmeye önem vermemekmi. Yoksa bırakıp sonu belli olmayan bir yola girmek mi?
Ben de Makine Mühendisliği okuyan bir üniversite öğrencisiyim. Mezun olan mühendisleri göz önünde bulundurursan motivasyonu düşüyor insanın ancak şöyle bir gerçek var. Ben üniversite hayatı boyunca yatmak, gezmek, eğlenmek yerine hem gezip, hem eğlenip hem de proje geliştiren veya kendisine bir şeyler katan insanların işsiz olduğunu hiç görmedim.
Genelde işsiz kalan çoğunluk üniversiteyi sorumluluktan, aileden kaçmak için okuyanlar oluyor.
Dolayısıyla mezun olan insanların durumu onları ilgilendiriyor, bunu çok dikkate almamak lazım. Yine de bölümümüze olan ilginiz önemli çünkü insan sevmediği bir işi yapamıyor.
Ayrıca YouTube un sonu belli olmayan bir yol olduğunu düşünmüyorum. Açıkça görebiliyoruz ki insanlar hangi yaşta olurlarsa olsunlar bu mecrada gelir elde edebiliyorlar. Sizden istenilen bu mecra için de aynı heves ve çalışma isteniyor.
Bana kalırsa sizin karar vermeniz gereken şey hangi işe hevesinizi ve çalışmanızı harcayacağınız olmalı